SZTÁR

Pápai Jocival váltotta valóra a gyermekek álmát az Õrangyalok Ligája

Százötven speciális igényû gyermek álmát teljesítette gyermeknap alkalmából az Õrangyalok Ligája a Jövő Uniója Alapítványnak köszönhetően. Az alapítvány saját fesztivált szervezett a váci speciális oktatási intézmény számára, ahová sztárvendégként a kicsik nagy kedvencét, Pápai Jocit hozta el.
  • Szerző: RIPOST

Egy hagyományos gyereknapi ünnepség megszervezésében kérték az Õrangyalok segítségét a váci Pivár Ignác Általános Iskola és Speciális Szakiskola diákjai. A kérésnek az alapítvány örömmel tett eleget: az egész napos rendezvényen arcfestés, ugrálóvár, sportfoglalkozások, agyagozás, valamint az ismert magyar designer, Ninuska jótékonysági kézműves foglalkozása várta a gyerekeket.

Az Õrangyalok közreműködésének köszönhetően az esemény meglepetésvendége a gyerekek egyik legnagyobb kedvence, A Nagy Duettből is ismert Pápai Joci volt. Az énekes boldogan vállalta a koncertet, amelyen legújabb dalát is elénekelte. A fellépést követően a gyerekek közös fotókat készítette és beszélgettek is Jocival, aki arra bátorította őket, bízzanak magukban, hiszen kitartó munkával minden álom elérhető. A programot lufihajtogatással egybekötött bohócprodukció zárta, a gyerekek nagy örömére.

„Ma Magyarországon minden ötödik gyermek nehéz családi és anyagi körülmények között cseperedik fel, így nagyon ritkán nyílik alkalmuk megtapasztalni az önfeledt szórakozás örömét. Az Õrangyalok Ligája ebben az évben már közel 700 gyermek álmát váltotta valóra országszerte, és a jövőben is azon dolgozunk majd, hogy ezek a gyerekek, ha csupán egy napra is, de úgy érezhessék, a lehetőségek tárháza számukra is éppúgy nyitva áll” – emelte ki Hevér-Megyeri Mariann, az alapítvány elnöke.

Az Õrangyalok Ligájáról: Az Õrangyalok Ligája immár harmadik éve töretlenül dolgozik azon, hogy a nehéz körülmények között élő, vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek írott és rajzolt formában beérkező álmait, vágyait megvalósítsa. Az alapítvány fennállása óta közel 280 álmot váltott már valóra, egyéni és csoportos kéréseket egyaránt. A programok változatosságának csupán a gyermeki képzelőerő szab határt, legyen szó helikopterútról a város felett, vagy egy forgatáson való részvételről.

A váci Pivár Ignác Általános Iskola és Speciális Szakiskoláról: A Zichy utcai oktatási intézmény már 48 éve végzi a tanulásban és értelmileg akadályozott, Vácról és vonzáskörzetéből bejáró tanulók nevelését, oktatását és készségfejlesztését. Az iskola a speciális tanterven túl gyógytornát, logopédust, szenzoros integrációs terápiát, dyslexia prevenciós olvasás-írás tanulási módszerrel kidolgozott foglalkozásokat is biztosít a tanulók számára, amit szakmatanulásra felkészítő oktatással és OKJ-s oklevelet biztosító képzéssel is kiegészítettek, országos viszonylatban kiemelkedő módon összefogva a speciális igényű gyerekek képzését.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?