SZTÁR

Háború Balatonakarattyán: nem bírták tovább Ördög Nóra szomszédai

Ördög Nóra balatoni boltocskája kisebb háborút szított az ott lakók és a vásárlók között. Az egyik szomszéd elárulta, hogy miért bojkottálták az üzletet.

Ördög Nóra a közösségi oldalán sírva jelentette be, hogy imádott kisboltjukat a balatonakarattyai Nekem a Bala­tont közel egy év után bezárják, s néhány utcával arrébb költöztetik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nyílt levélben lázadtak fel a szomszédok

A műsorvezető és férje nem jókedvükben hozták meg a döntésüket. A szomszédok nyílt levélben kérvényezték a kisbolt bezárását, s az önkormányzatnál is panaszt tettek a megnövekedett autóforgalom miatt.

A kisbolt és a két tulajdonos: Ördög Nóra és Nánási Pál. Sokan indulnak el miattuk Akarattyára, így nőtt a környéken az autóforgalom, amit a helyiek nehezményeznek. Fotó: Knap Zoltán (BORS)

Nóráék bejelentése után a Bors munkatársa is ellátogatott a balatoni kisboltba, amely a történtek ellenére is töretlen népszerűségnek örvend. Ottjártunkkor is a Nekem a Balaton tucatjával vonzotta a vásárlókat, kocsik parkoltak mindenhol.

A közeli utcában egymást érik az autók – emiatt balhéznak a szomszédok

Az emberek boldogan fotózkodtak, beszélgettek és fesztelenül vigadtak az üzlet előtt. A szomszédok azonban ezúttal is háborogtak.

A fanatikus rajongók többször visszatérnek

– Már harmadszorra látogatunk el a kisboltba, de az biztos, hogy hamarosan újra visszatérünk. Győrből utaztunk ide, úgyhogy óriási Ördög Nóra- és Nánási Pál-rajongók va­gyunk. A közösségi oldalon is követjük őket, így hát legnagyobb bánatunkra arról is értesültünk, hogy hamarosan bezárják, s arrébb költöztetik az üzletet – mondta la­punknak az egyik vásárló, Mónika, aki párjával, Zoltánnal és két gyer­me­kükkel utazott a Balatonhoz.

Több száz km-ről ugrottak le vásárolni. Minden vágyuk volt látni, ahogy Ördög Nóra ügyködik a boltban.

Míg Ördög Nóra és Nánási Pál vevői egyenesen rajonganak a kisboltért, addig az üzlet szomszédságában vasárnap is ki voltak készülve a szomszédok. Anna, az egyik szomszéd arról beszélt: ki nem állhatja, hogy az eddig nyugodt kisközségből Nóráék egy pillanat alatt turistalátványosságot csináltak.

Fesztiválhangulat, rendőri jelenlét

– Most is tömött sorokban állnak az emberek a Valentin-napi nyereményjátékuk miatt. Botrány ez az egész! Ötven éve megvan a családi nyaraló, úgyhogy jól ismerjük a környéket, a helyieket, de soha, senkivel nem volt gond. Amióta azonban ide költöztek Nóráék, mindent tönkre tettek. A közösségi oldalaikon mutogatják a helyi nevezetességeket, az eldugott kis részeket, amiket eddig csak az itteniek ismertek, most meg elindult egy népvándorlás és fesztiválhangulatot csináltak. A rendőrség azóta mindennap itt járőrözik a környéken, mert már tarthatatlan ez az állapot. Eddig gyerekek rohangáltak, bicikliztek, játszottak a kis utcákban most meg mindenütt autók száguldoznak és a lakók helyére parkolnak.

Pofátlanság a köbön!

„Örülök, hogy elmennek!” – fakadt ki a Borsnak a fiatalasszony, aki eleinte még ő maga is a Nekem a Balatonban hagyta a fizetésének egy részét, a történtek után azonban „már csak azért sem” megy a bolt környékére.

Ördög Nóra neve messzi földről vonzza Akarattyára a vevőket.

– A helyiek bojkottálták az üzletet, direkt nem megyünk oda vásárolni. Hogy nézne ki, ha a kisbolt bezárásáért kampányolunk, közben meg mi magunk is ott lebzselünk? Nóráék még tavaly nyáron mindenkinek a postaládájába bedobtak egy tízszázalékos törzsvásárlói kártyát, de minket nem lehet elhallgattatni! Most végre talán nyugtunk lesz, hogy arrébb költöznek… – tette hozzá.

Azóta Nóra férje, Nánási Pál is megszólalt, elárulta a fejleményeket!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?