LELKIZŐ

Ördög Nóra az őrület határára került…

Nórához hasonlóan sok szülő szembesült most azzal a helyzettel, hogy milyen nehéz is egy gyerkőc fejébe belezsúfolni a „tudományt”...
  • Szerző: Buster

Ördög Nórát nem a karanténhelyzet viseli meg, hiszen vele és családtagjaival szerencsére minden rendben van. Inkább az aggasztja, hogy nem bizonyul jó tanárnak első osztályos kislánya mellett, aki most távoktatásban próbálja elsajátítani például a matematika rejtelmeit.

Fotó: YouTube

„Ez a házi iskola elég jó elfoglaltságot ad a karantén napjaira. Az a helyzet, hogy én gyakorlatilag teljesen használhatatlan vagyok, amióta nyomjuk ezt az itthoni tanulást”

- vallotta be a Nánásiék YouTube csatornán a kétgyermekes anyuka.

„Rengeteg kétség van bennem. Az oké, hogy nekem evidens, hogy a matematikában bizonyos dolgok hogyan működnek, de hogyan értetem meg egy elsős gyerekkel, aki még nincs hét éves? Nem tudom, hogy nem okozok-e nagyobb károkat azzal, hogy egyáltalán foglalkozom ezzel. Picit ráfeszültem erre a dologra. Lehet, hogy még bőgni is fogok, mert nagyon rosszul éreztem magamat, amiért felemeltem a hangomat, miközben próbáltam megértetni Micivel a feladatot. Nagyon akartam, hogy működjön és nagyon felhúzott, hogy ő nem úgy reagált, ahogyan én gondoltam, hogy kéne neki”

- mondta Nóri, aki ugyanakkor elképesztő teljesítménynek tartja, hogy az oktatási rendszer gyakorlatilag pillanatok alatt állt át online-ra és megköszönte a tanároknak a rengeteg erőfeszítést.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?