SZTÁRDZSÚSZ

Németh Kristóf: Most az a legfontosabb, hogy kivárjuk a vakcinát

Egy felelős vezető számára nem is lehet kérdés, hogy a koronavírus-járvány megfékezéséhez elengedhetetlen volt a szigorítás.
  • Szerző: Buster

Németh Kristóf és a Fórum Színház társulata jó ideje tisztában volt vele, hogy előbb, vagy utóbb bekövetkezik az, amit Orbán Viktor hétfőn kihirdetett, vagyis hogy egy időre bezárják a színházakat is, hogy megakadályozzák a koronavírus rohamos terjedését. A színész-színigazgató társulatával együtt az előremenekülés taktikáját választották…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

„Bár tény, hogy mindenki számára nehéz időszak előtt állunk, teljes mértékben egyetértek a szigorításokkal, hiszen most az a legfontosabb, hogy ne engedjük teljesen elszabadulni a koronavírust. A világban mindenhol arról szólnak a hírek, hogy belátható közelségben van a védőoltás, így most mindenkinek áldozatot kell hoznia, hogy addig kitartson az egészségügy” – kezdte lapunknak Németh Kristóf, aki annak örül, hogy nyáron rengeteg nézőnek tudtak örömet szerezni a love.hu című előadásukkal, amivel el is hozták a Magyar Teátrumi Társaság X. Nyári Fesztiváljának egyik nagydíját. Kristóf ugyanakkor nem tagadja, hogy nagy reményekkel vágtak bele társulatával az idei színházi szezonba, miközben B és C terveket is készítettek.

Fotó: Instagram

„Ősszel kezdtük próbálni Spiró György Szappanopera című darabját, de hamar félbehagytuk a folyamatot, mert az egyik kolléganőnk élettársa elkapta a vírust és ez volt a felelős döntés. Később folytattuk a munkát, de akkor az egyik mellék, majd a férfi főszereplőről derült ki, hogy fertőzöttek lettek. Ez volt októberben, amikor is úgy döntöttünk, hogy mi bezárunk, vagyis majd egy hónappal a szigorítás előtt mi már lehúztuk a rolót és most van egy kész darabunk, amit azonnal bemutatunk, amint véget ér ez a rémálom” – mondta a színész, aki mindent elkövet, hogy a társulat tagjai ezekben a nehéz hetekben se maradjanak munka és közönség nélkül. Kristóf annak a lehetőségét sem veti el, hogy később akár online formában mutassák be az elkészült darabot, de addig is tervezik, hogy digitális tartalmakat gyártanak a kultúrára éhes közönségnek.

Fotó: Ripost/ Szabolcs László

„Nagy sikerrel futott a Mesterek és tanítványaik sorozatunk, melyben igazi színészlegendákkal és tanítványaikkal beszélgettem a színpadon. Ezt folytatjuk úgy is, hogy a nézők nem lehetnek jelen, hiszen számos fórumon tehetjük elérhetővé ezeket a tartalmakat. Ugyanakkor elindítjuk a Verskommandó névre keresztelt projektünket is. Neves művészek szavalják majd el a magyar irodalom legszebb, legismertebb költeményeit, melyek összességéből létre szeretnénk hozni egy úgynevezett online verstárat. Az egyik célunk ezzel természetesen a kultúra szolgálata, de az is fontos, hogy az ilyen projektekkel folyamatos munkát tudunk biztosítani a háttérszemélyzetnek is” – árulta el a Fórum Színház igazgatója. .

Fotó: Instagram

 

Lelkileg nagyon megviseli a világjárvány

Németh Kristóf szerencsésnek érzi magát, hiszen eddig az ő családját elkerülte a koronavírus. Feleségével optimistán tekintenek a jövőbe. Ezt természetesen annak köszönhetik, hogy szigorúan betartják a szabályokat, ami viszont lelkileg nem könnyű. „Be kell valljam, hogy olyankor haragszom igazán a világra, amikor bár találkozunk az édesanyámmal, de sem én, sem pedig Lóci nem ölelhetjük meg őt. Borzasztó, hogy ez a vírus elvette tőlünk a testi kontaktus lehetőségét” – mondja Kristóf, aki sokat beszélget 13 éves fiával is a kialakult helyzetről, hiszen tudja, hogy egy kamaszfiúnak nem könnyű elfogadni a rengeteg szabályt. „Sajnálom Lócit és persze úgy általában minden gyereket, hiszen most tele lett különös szabállyal a kis életük. Furcsa nekik, hogy az egyik pillanatban még sülve-főve ügyet lehettek a barátaikkal, ma pedig mindenki maszkban van, távolságot tar és karanténban lakik. A kisfiunk Levente pedig már ebbe a világba született„- tette hozzá a színész.

 

És ezeket olvastad már?