SZTÁR

Megható köszönet a katonáktól: Ress Hajnalkával üzentek a zene nyelvén – Videó!

Hazafias balladával kedveskedik a Magyar Honvédség Központi Zenekara. A Ballada a Hazámról című zenei összeállítás Pánczél Kristóf zongoraművész, Erdő Zoltán tárogatóművész és Ress Hajnalka előadóművész együttműködésében jött létre.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A pandémiás helyzet okán a Magyar Honvédség főkarmestere (főzeneigazgató) Csizmadia Zsolt ezredes, a Honvédelmi minisztérium engedélyével két videóklippet készíttetett a Magyar Honvédség Központi Zenekarával.

Ezzel szerettek volna kedveskedni a magyar embereknek, melyben az egyik klip a feltétlen hazaszeretetről szól, amelyet a Honvédség a művészet, a zene nyelvén sugároz a közönség felé.

„Megtisztelő választásuk a Ballada a Hazámról című crossover zenei összeállításra esett (népdal részletek), amelyet a 100 éves Trianoni évfordulóra készítettem – eredetileg Pánczél Kristóf zongoraművésszel és Erdő Zoltán tárogatóművésszel -, így azt Sárosi Péter százados a Központi zenekar állandó hangszerelője írta át a fúvószenekarra. Ennek folytatása Menyhárt János – Miklós Tibor szerzeménye Ez az otthonunk címmel„ – ismertette a videóklip születését Ress Hajnalka.

Az énekesnő azt is elárulta, bár a felvételek a Stefánia palotában készültek, nem találkozhatott a katonákkal, mert ügyeltek arra, hogy betartsák a járványügyi intézkedéseket.

„Furcsa is volt, hogy most nem lehetünk a zenekarral közel egymáshoz, mint normál esetben. De azért a fess zenészek a csillogó hangszereikkel a kezükben csak odacsaltak az üvegajtóhoz, hogy legalább azon keresztül láthassam az énekem alá zenélő katonákat” – nevette el magát az énekesnő.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?