LELKIZŐ

Sírva emlékeztek Szilágyi István kollégái: ezért nem lehetett segíteni a színészen

A kollégái nagyon szerették őt, és bár próbáltak neki segíteni, hogy a sorsa jobbra forduljon, mégsem volt rá lehetőségük.
  • Szerző: ripost

Egykori kollégái, Maszlay István, Nagy Balázs és Koncz Gábor emlékeztek meg a vasárnap reggel meggyilkolt Szilágyi Istvánról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Mokkában elmondták, hogy bár éveken át próbáltak segíteni a művészházaspárnak, hogy jobb körülmények között élhessenek, ők ragaszkodtak bántalmazó fiukhoz, Péterhez.

„Szinte előre borítékolható volt a tragédia. Három-négy éve Pityiék már elmentek Győrből, ahol egy színészlakásban éltek. Mindenki próbált segíteni nekik, de egyszerűen nem lehetett segíteni rajtuk, mert ragaszkodtak Péterhez. Ők viszont ragaszkodtak ahhoz, hogy a fiukkal maradjanak. Az egyetlen dolog, amihez Pityi és Jolika ragaszkodott, az Péter volt” – fogalmazott Nagy Balázs, akitől Maszlay István vette át a szót helyeselve.

„Egészen egyszerűen gyerekfüggők voltak. Minden lehetőségük megvolt arra, hogy úgy éljenek, ahogy azt nagyon megbecsült, magas színvonalon dolgozó színészek érdemlik. De ők nem voltak hajlandóak elszakadni a fiuktól„ – árulta el Maszlay István, akinek a beszélgetés végén könnyek szöktek a szemébe.

Felidézte ugyanis Szilágyi egyik színpadi szerepét, aminek során valóban elsírta magát a színpadon.

”A Tizedes meg a többieket játszottuk, ő volt benne az erdész. A szerepe szerint a fiát, Pétert meg akarja védeni tőlünk, gazemberektől, ezért hurkát-kolbászt ad nekünk. A szerep arról szól, hogy 'Minden meglesz vitéz urak, csak a fiamat, a fiamat hozzák vissza! Péter! Péterke...!' Ezt mondta, elsírta magát, és lement a színpadról. Ez a legszomorúbb történetem Pityiről...„ – mondta el a színész.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?