LELKIZŐ

Potyogtak a könnyei – Ismét gyászol II. Erzsébet

Férje után az egyik vigaszként kapott kutyakölykét is elveszítette a brit uralkodó.
  • Szerző: The_M

Még március elején, amikor Fülöp herceg hosszabb időre kórházba került a szívpanaszai miatt, lepte meg András herceg az édesanyját két kutyakölyökkel. II. Erzsébet azonnal a szívébe zárta a pici corgit, Muickot, illetve a corgi-tacskó keverék (dorgi) Fergust. Amikor pedig Fülöp herceg elhunyt, még fontosabb szerep jutott a kutyusoknak, ők jelentették a vigaszt az uralkodó életében.

II. Erzsébet ismét gyászol

II. Erzsébet ismét gyászol (Fotó: Northfoto)

Azonban most újabb tragédia érte II. Erzsébetet. A Buckingham-palota bejelentette, hogy a hétvége folyamán Fergus elpusztult. Azt nem közölték, hogy mi okozta az öthónapos dorgi halálát. Az egyik palotai bennfentes szerint a királynőt borzasztóan megviselte a kiskutya elvesztése, folyamatosan potyogtak a könnyei.

II. Erzsébet gyermekkora óta corgi-rajongó, az évtizedek során rengeteg ilyen kutyája volt. Azonban 2015-ben úgy döntött, hogy nem vesz magához újabb kölyköket, mert nem akar egyet sem hátrahagyni gazdi nélkül. Másra ugyanis nem hallgatnak a kutyái, csak rá. Azonban a két kiskutyával kivételt tett magányában, amikor András megérkezett velük a windsori kastélyba.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?