HŰHA

Fülöp herceg utolsó tréfája: Oszlopba bújtatott egy fotóst a saját temetésén

Arthur Edwards Edinburgh hercegnének személyes fotósa volt, és Fülöp temetésén is ott volt, csak éppen senki nem vette észre.
  • Szerző: The_M

Fülöp herceg már évekkel a halála előtt pontosan meghagyta, hogy milyen legyen majd a temetése. Szombaton pedig minden úgy zajlott a szomorú napon, ahogyan azt II. Erzsébet férje akarta volna.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fülöp a temetése minden részletét kitalálta előre

Fülöp a temetése minden részletét kitalálta előre (Fotó: Northfoto)

Egy titkos részletről azonban fogalma sem volt a királyi család gyászoló tagjainak, csak a Buckingham-palota néhány illetékese tudott róla. Fülöp herceg ugyanis megkérte halála előtt a személyes fotósát, Arthur Edwardsot, hogy örökítse meg a család tagjait a temetésén. Ebben még semmi különös nem lenne, azonban Edwardsnak álcáznia kellett magát. Egy kartonoszlopban bújkált, és egy nyíláson keresztül, közvetlen közelről fotózta le a szertartásra könnyes szemmel megérkező családtagokat.

A Szent György-kápolna lépcsőjének tetején megbúvó Edwardsot nem vette észre senki, csak utólag derült ki, hogy mindenkit lefotózott a bejáratnál.

Arthur Edwards a kápolna bejáratának bal szélén bújt meg

Arthur Edwards a kápolna bejáratának bal szélén bújt meg (Fotó: Northfoto)

 

Fülöpnek madármegfigyelés közben jött a tréfás ötlet, hogy a fotósát elrejti majd a temetésén. A herceg ezért jó előre legyártatott egy kamuoszlopot az egyik fülkéből, amiből a madarakat kémlelte álcázva a norfolki birtokukon.

A herceg egyébként mindig is hitt abban, hogy a királyi családot azzal lehet népszerűbbé tenni, és közelebb vinni az alattvalókhoz, ha a médián keresztül emberinek mutatják magukat. Ezért anno az ő ötlete volt, hogy a BBC forgasson minden egyes fontos családi eseményen, és most is azt akarta, hogy a rokonai arcára kiült érzelmeket láthassák az emberek közvetlen közelről. Ez sikerült is, mert ilyen megrázó képek készültek a búcsúztatón:

Vilmos, Harry és Peter Phillips a nagyapjuk temetésén

Vilmos, Harry és Peter Phillips a nagyapjuk temetésén (Fotó: Northfoto / Arthur Edwards)

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?