LELKIZŐ

Olaszországban dolgozó lányáért aggódik Pásztor Erzsi: Iszonyú fájdalmai vannak!

Sokakhoz hasonlóan Pásztor Erzsi sem viseli túlságosan jól a koronavírus-járvány második hullámát. A Kossuth-díjas színésznőnek ráadásul aggodalomra is van oka: külföldön élő lánya mostanában gyengélkedik.

Nincs könnyű helyzetben Pásztor Erzsi. A mindig jó kedélyű színésznő próbálja megőrizni a vidám hangulatát, de nem tagadja, hogy az ő életében is van min aggódni. Nem elég, hogy a koronavírus második hulláma miatt nem állhat színpadra, és szinte nem mozdul ki az otthonából, de még a lányáért is aggódik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Henriette Észak-Olaszországban dolgozik egy pszichiátriai intézet vezetőjeként, pont az egyik olasz gócpontban. A szakember hősiesen kitartott tavasszal is, és most, a második hullámban is helyt állt, míg közbe nem szólt egy egészségügyi probléma: korábbi műtétei miatt Henriette szervezete legyengült, betegállományba kellett vonulnia.

„A lányom táppénzen van, mert iszonyú fájdalmai vannak. Korábban gerinc- térd-, könyök- és vállműtéten esett át, és ez az őszi időjárás, a frontok nem tesznek jót az ízületeinek. De hát egyébként is a pokolban van...” – komorult el a színésznő hangja, utalva arra, hogy Henriette egy olaszországi kórházban dolgozik. „Ha elmegy vásárolni, papírt kell kitöltenie, nagyon nehéz helyzetben van fizikailag és lelkileg is. Kint változatlanul sok a halott, kevés a hely” – mondta el a -nak Pásztor Erzsi.

A Kossuth-díjas színésznőt megviseli a nagy távolság, hogy nem lehet ott a lányával, de az is, hogy a járványhelyzet az egész világban egyre csak fokozódik.

„Megpróbálom kizárni a rettegést az életemből. Minden nap megfogadom, hogy elég volt, nem veszek tudomást a hírekről, de bevallom, nem könnyű tartanom magamat az ígéretemhez. Reggelente az első dolgom, hogy bekapcsolom a tévét, mert muszáj meghallgatnom a híreket, tudnom kell, mi történik. Boltba még lejárok, de senkivel nem találkozom, a barátaimmal, kollégáimmal is csak telefonon tartom a kapcsolatot.”

Megviseli a gyász

Pásztor Erzsi lelki állapotának az elmúlt hetek szomorú eseményei sem kedveztek. „Nem tagadom, most nagyon-nagyon bánatos vagyok, megvisel ez a sok haláleset, ami a közelmúltban történt. Kiváló embereket veszítettünk el, rengeteget gondolkodom rajtuk. Böröndi Tamást nagyon szerettem, édes ember volt. Balázs Fecóért is imádkoztam minden nap, elszomorít a halála...” – fogalmazott megtörten a színésznő.

 

És ezeket olvastad már?