LELKIZŐ

Nem hiszed el, ki lepte meg a nehéz körülmények között élő Lópici Gáspárt

Az énekes nem hitt a szemének, amikor meglátta, milyen körülmények között él a 82 éves színész.
  • Szerző: Doris

Valósággal megszakadt a szíve Szabó Ádámnak, amikor belépett a Lópici Gáspár néven is ismert, nehéz sorsú színész, Szilágyi István otthonába.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

A harmonikás énekes a Baptista Szeretetszolgálat programigazgatójával, Baricz Dezsővel lepte meg Szilágyit. Dezső már hetek óta segíti a színészt, tűzifát, élelmet visz neki, nemrég pedig azt is elintézte, hogy levágják egy kicsit a haját. Ádám kedvenc hangszerével, a harmonikájával érkezett és nagyjából 30 percen át játszott, hogy egy kis mosolyt csaljon Szilágyi arcára.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

„Baricz Dezsővel már régóta nagyon jó barátok vagyunk, először kórházaknak vittünk pizzákat. Utána vetette fel az ötletet, hogy látogassam meg vele Szilágyi művész urat. Nagyon sajnáltam szegényt, olyan körülmények között él a feleségével, amelyek nem méltóak hozzá. Még most is bennem van az a pillanat, amikor láttam őket, szomorkodva. Megszakadt a szívem” – mesélte a -nak Ádám, aki ha tehetné, mindennap meglátogatná a nehéz sorsú színészt, hogy lássa az arcán az örömöt, amit a zenével szerzett neki.

Ádám minden igyekezete ellenére kevésnek érzi magát a feladathoz. Szerinte több magyar zenésznek össze kéne fognia, hogy segítsék a 82 éves művészt, aki a nejével, Humenyánszky Jolánnal és fiával, Péterrel él együtt, és sajnos évek óta nem tud dolgozni.

A színészen már többen is megpróbáltak segíteni, sajnos hosszútávú eredmény nélkül. Sokan úgy vélik, addig lehetetlen érdemben jót tenni velük, amíg munkanélküli fiuk velük él. Péter ráadásul többször is agresszívan viselkedett az édesapjával. 2017 júniusában a rendőrök vitték el, miután úgy megverte, hogy több bordája is eltört. Két év fegyházbüntetést kapott, melyet büntetlen előélete miatt három évre felfüggesztettek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?