LELKIZŐ

Megszólalt Gesztesi titkos szerelme: „ha ott lettem volna, most is élne”

Az úszónő nem bírja feldolgozni Gesztesi Károly halálát, aki 56 évesen tragikus hirtelenséggel hunyt el.
  • Szerző: Ripost

Mattesz Csilla egykori úszó olimpikon volt az, aki Gesztesi Károly életében az elmúlt negyed évszázadban végig jelen volt. Ott volt vele, amikor nős volt, vagy elvált, amikor magányosan élt, amikor színházi premierje volt. Együtt utazgattak, és ha bajban volt, Csillát hívta elsőnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

Ő volt az utolsó, akit halála előtt a színész egymás után legalább tízszer hívott telefonon, de nem vette fel. Gesztesi halálának hírére Csilla összeomlott.

„Sorsszerű volt Karcsi halála. Boldogtalan volt, marcangolta önmagát, örökös lelkiismeretfurdalással élt. Bántotta, hogy a gyerekei nem vele nőhetnek fel... Aki a leginkább hiányzott neki, a nagy ő, Claudia. Karcsi elment, de azóta alig alszom, várom a hívásást: Csucsu, megyek haza, remélem, maga jól van!” – mondta a nő a Story magazinnak.

A színész és a sportoló tizenhat évesen találkoztak először. Ugyanabban az uszodában edzettek, később pedig elsodorta egymás mellől őket az élet. Csilla férjhez ment, a színész megnősült.

„Akkor láttuk újra egymást, amikor a két fia, Márk és Dávid nagyobbacskák, négy-öt évesek voltak, hozzám jártak úszni” – emlékezett a sportoló. Ezután Panka születése után találkoztak újra.

„Elválaszthatatlanok voltunk, barátok, szerelmesek, nagy kapcsolat volt a miénk. Én talán kicsivel szerelmesebb voltam, mint ő, de ennek is oka volt. Számára a nagy ő Claudia volt. Amikor kimondták a válását Clauval, a tárgyalás után visszament a közös házukba, és felhívott, hogy menjek oda” – árulta el Csilla, akinek Gesztesi ekkor a vállán sírt.

„Szerettem őt, szerettem volna vele élni, a társa, a párja lenni, tervezgettük, hogy összeköltözünk, együtt öregszünk meg, de Kicsi gesztenye, ahogy hívtam, féltett engem. Saját magától” – vallotta be az úszó, aki végig magázódott szerelmével. A nyilvánosság előtt nem vállalták szerelmüket, de tudták, hogy összetartoznak, sokszor aludtak egymásnál.

„Amikor utoljára találkoztam Karcsival, nem igazán volt jól. Vizesedett és dagadt a bal keze, a bal lába. Én nemcsak úszómester, de gyógyító is vagyok, tudom, ez a szívtől ered. Mondtam neki, menjünk orvoshoz... ha ott lettem volna, amikor a Ferdinánd hídnál rosszul lett, biztos vagyok benne, még élne” – mondta Csilla, akivel volt, hogy a színész napokra eltűnt.

És ezeket olvastad már?