LELKIZŐ

Megszakad a szív, így próbálja feldolgozni a gyászt Pécsi Ildikó

Szörnyű fájdalom lehet elveszíteni valakit, akibe első látásra beleszerettünk, és akinek több mint fél évszázadon át fogtuk a kezét, kitartottunk mellette jóban-rosszban. Pécsi Ildikó most ezt éli át, hiszen vasárnap hajnalban elhunyt imádott férje, az olimpiai bajnok labdarúgó Szűcs Lajos. A színésznő most órákon át férje régi videóit nézi, így próbálja feldolgozni a tragédiát.
  • Szerző: Doris

Bár Pécsi Ildikó nagyon szerette volna meglátogatni a kórházban régóta betegeskedő férjét, Szűcs Lajos nem engedte, hogy a színésznő belépjen a kórterembe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

Ezzel is Ildikót óvta, azt az Ildikót, akibe első látásra beleszeretett, amikor több mint ötven éve meglátta az Aranyember című filmben. Az olimpiai bajnok focista nem akarta, hogy a színésznő meggyötörtnek és gyengének lássa, így Ildikó végül a fiától, Csabától tudta meg a lesújtó hírt: Lajos örökre elaludt.

„Lajos állapota körülbelül másfél-két hete rosszabbodott. Nem akart bemenni a kórházba, de fulladt, ezért Csaba végül bevitte. Később már őt sem engedték be hozzá. Lajos érezte, hogy már nem fog hazajönni, ezért nem akarta, hogy a felesége bemenjen hozzá. Ildikó a fiától tudta meg a feldolgozhatatlan hírt” – kezdte a -nak Csaba, a család egyik közeli barátja.

Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos
Fotó: Bors

A barát szerint Pécsi Ildikó roppant erős asszony, próbálja elfogadni az elfogadhatatlant, és próbál beletörődni, hogy már csak felvételeken láthatja élete szerelmét.

„Nemrég megnéztünk egy interjút Lajos bácsival. Ildikó mindenképp látni szerette volna, így végignéztük. Egy régebbit is vissza akart nézni, hát azt is megnéztem vele. Persze rengeteget beszélgetünk, emlékezünk. Nagyon szép életük volt együtt, 51 csodás év, azt hiszem, hogy mindenki ilyet kívánna magának. Ő nagyon erős asszony, sokan példát vehetnének róla” – árulta el lapunknak a barát.

Ildikót most egyetlen percre sem hagyják magára, Csaba és egy hölgy felváltva vigyáz rá, legalábbis ideiglenesen. A ugyanis azt is megtudta, hogy hamarosan érkezik egy szociális munkás, aki folyamatosan a gondját fogja viselni a színésznőnek, segít a háztartásban és mindenben támogatja majd.

Lajosnak is az volt az utolsó kívánsága, hogy legyen valaki, aki segít Ildikónak akkor is, ha ő már nem lehet mellette. Nem véletlen, hogy amikor a család barátja telefonon felhívta a már gyengélkedő focilegendát, Lajos a kórházi ágyáról így búcsúzott tőle: „Nagyon vigyázz Ildikóra!”

És ezeket olvastad már?