LELKIZŐ

Megrázó részletek Szűcs Lajos haláláról, az utolsó óráiban is kímélni akarta Pécsi Ildikót

A színésznő nem lehetett ott, amikor vasárnap hajnalban a kórházban elhunyt a férje.
  • Szerző: Doris

Sokan kételkednek abban, hogy létezik szerelem első látásra, de Pécsi Ildikó és férje, a 76 éves korában tegnap hajnalban elhunyt Szűcs Lajos szerelme pont ilyen volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos
Fotó: Bors

Igazi filmbe illő, romantikus történet. Már a megismerkedésük sem volt mindennapi, a focista az Aranyember című filmben látta meg a fiatal Ildikót, és azonnal beleszeretett. Később személyesen is találkoztak, és többé nem engedték el egymás kezét. Egészen vasárnap hajnalig. Ekkor a focista, vagy ahogy becézték, a Bengáli Tigris örökre elaludt.

Magányosan, egy kórházi ágyon hunyt el vasárnap hajnalban Szűcs Lajos. Ő döntött így, nem akarta, hogy imádott felesége, Pécsi Ildikó olyannak lássa, aki gyenge és már felkészült a halálra. Az utolsó óráiban is kímélte a színésznőt, akihez legendás szerelem fűzte. Pécsi Ildikó most összeroppant a gyásztól.

Lajos vasárnap hajnalban hunyt el, egy kórházban. Nem szerette volna, hogy Ildikó bemenjen hozzá, mert érezte, hogy meg fog halni” – nyilatkozta a -nak a család egyik közeli barátja.

Bár a a színésznőt is megkereste a lesújtó hír hallatán, egy kedves hölgyismerőse az mondta: köszönik a részvétnyilvánítást, Ildikó azonban most nem kíván és nem is tud nyilatkozni. Ez persze érthető, hiszen több mint 50 évet élt azzal a férfivel, akit vasárnap hajnalban elveszített.

Szűcs Lajos a Nemzeti Sportnak adott interjújában vallotta be 2018 decemberében, hogy vastagbélrákot állapítottak meg nála az orvosok, ezért sürgős műtétre szorul. A beavatkozás sikeres volt, a színésznő azonban nem örülhetett sokáig. Tavaly nyáron megtörten mesélte el a -nak, hogy egy újabb daganatot találtak Lajos testében.

Sokáig úgy volt, hogy Lajos a február 28-i Életműdíj átadásra már el tudja kísérni a díjazott színésznőt, ám Pécsi aznap este mégis nélküle érkezett, Lajost ugyanis akkor még nem engedték ki. Idén márciusban azonban a színésznő örömteli hírről számolt be a -nak.

Nagyon izgatott vagyok, holnap, azaz pénteken ugyanis végre kiengedik az én Drágajó Lajosomat, érte kell menni, haza kell hozni. Most nagyon izgatott vagyok, nem is szeretnék többet mondani, még rengeteg mindent kell elintézni” – mondta akkor, töretlen optimizmussal a hangjában.

Ezután sokáig úgy tűnt, minden rendben lesz. Utolsó telefonbeszélgetéseinkkor Ildikó arról számolt be, hogy Lajos már kertészkedik gödöllői házuk kertjében, és Ildikó 80. születésnapját is együtt ünnepelték május 21-én, meghitten, kettesben.

A legendás focista állapota azonban rosszabbodott, és bár Ildikó valahol érezhette, hogy már nincs sok idejük együtt, van olyan tragédia, amire nem lehet előre felkészülni. Lajos az utolsó óráiban is kímélte Ildikót, nem akarta, hogy felesége gyengének lássa.

Magányosan, csendesen távozott, óriási űrt hagyva maga után.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?