LELKIZŐ

Gyászol a magyar művész: holtan találtak eltűnt édesanyjára

A híres zongorista édesanyjának holttestét szombaton találták meg, a nő eltűnéséről most megrázó részletek derültek ki.
  • Szerző: Ripost

Rengetegen keresték, azonban már csak holtan találták meg a híres zongorista, Sárik Péter 79 esztendős édesanyját. Cilike egy Fejér megyei idősek otthonából tűnt el még csütörtök délelőtt. Vélhetően összeesett és kihűlés okozta a halálát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Feldolgozhatatlan veszteség érte Sárik Pétert, a többek között Fonogram-, Artisjus- és eMeRTon-díjjal is elismert jazz-zongoristát. A művész – aki olyan előadókkal koncertezett, mint Pély Barna, Fábián Juli vagy éppen Falusi Mariann – kétségbeesett felhívást tett közzé múlt csütörtökön a közösségi oldalán. Édesanyja ugyanis eltűnt egy Fejér megyei idősek otthonából. Az asszonyt a Fejér megyei rendőrök, polgárőrök, ápolók és civilek is keresték, több mint tízezren, ismert zenészek sokasága osztotta meg az eltűnéséről szóló bejegyzést. Szombaton délután viszont tragikus hír érkezett: a 79 éves Cilikének már csak a holttestét találták meg. A Bors információi szerint az asszony holttestére egy közeli golfpálya melletti erdős területen bukkantak rá, halálát kihűlés okozta.

A gyászoló zenész le­mondta vasárnapi előadását, majd a Facebookon bővebben is beszámolt a történtekről annak érdekében, hogy tisztázza a részleteket, hi­szen sokakban felmerült: hogyan tűnhetett el az asszony az idősek otthonából?

Sárik Péter idén januárban he­lyezte el az édesanyját az alcsútdobozi idősek otthonában, mivel olyan állapotba került, hogy nem élhetett egyedül, szakszerű ápolásra és huszonnégy órás felügyeletre szorult.

A 79 éves asszonyt a zárt, azaz a demens részlegen helyezték el. Rendszeresen szedte a gyógyszereit, stabilabb lett az állapota, így hónapok múlva már a normál ápolási osztályra kerülhetett. A ze­nész szerint édesanyja boldog volt, nagyokat sétált az udvaron, de sosem hagyta el a kijelölt részleget. Bő egy hete aztán kicsit zavart lett, így az ápolási otthon gondozói hívtak hozzá egy pszichiátert, de a szakember mindent rendben talált. Cilike eltűnésekor a zongoristát azonnal értesítették. Mindenki mindent elkövetett, hogy megtalálják, de sajnos túl késő volt.

Sárik Péternek rengetegen ki­fejezték együttérzésüket, Tóth Ve­ra is üzent a közösségi oldalán. Az éne­kesnő ezt írta: „végtelenül sajnálom, drága Peti”.

Az idős asszony keresésében a Mantrailing Akadémia Alapítvány keresőcsapatai is részt vettek, öt fővel és négy ku­tyával, miután szagmintát vettek az alcsútdobozi otthonban.

„Mi egy másik területen kutattunk, amikor szóltak a rendőrök, hogy megtalálták a holttestet” – mondja a Borsnak a mentőcsapat vezetője, Gránicz Csaba. „Azt tapasztaljuk, hogy a frontváltozás nagyon rossz hatással van a mentális betegséggel küzdő idősekre. Ez egy depresszív időszak számukra, ilyenkor nagyon figyelni kell rájuk. Ekkor fordul elő, hogy elindulnak a nagyvilágba, majd egyszer csak elfáradnak, összeesnek, és a hideg időben kihűlnek. Ilyenkor nekünk is rengeteg a munkánk, napi három-négy riasztást is kapunk” – tette hozzá Gránicz Csaba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?