LELKIZŐ

Élete legszomorúbb karácsonyán van túl Szilágyi István özvegye

Súlyos tüdőbetegsége ellenére is csak a börtönben ülő fiára tud gondolni Humenyánszky Jolán. Szilágyi István özvegye nagybeteg, Ózdról egy budapesti kórházba szállították. Egyetlen vágya van csupán: szeretné, ha újra együtt élhetne az apja meggyilkolásáért őrizetbe vett Péterrel.

Élete legszomorúbb karácsonyán van túl Szilágyi István özvegye. Humenyánszky Jolánt csapások sorozata érte az idei évben: május elején, épp anyák napja vasárnapján a fia, Szilágyi Péter a gyanú szerint brutális kegyetlenséggel meggyilkolta a saját édesapját. Az idős szobrászművésznek végig kellett néznie, ahogy egyetlen gyermeke végez élete szerelmével.

Fotó: Bors / Bánkuti Sándor

Az asszonyt ezután jó szándékú segítők vették a védelmükbe, a romos háza azonban a támogatások ellenére is olyan embertelen állapotban van, hogy lakhatatlanná vált. Néhány hete ezért a testvéréhez költözött Ózdra, azonban hamar kórházba került: foltokat találtak a tüdején, így nem hagyhatta el az intézményt.

A most megtudta, hogy az asszony elhagyja az ózdi kórházat: Budapestre szállítják, hogy egy fővárosi intézményben próbáljanak javítani a tüdeje állapotán.

„Jól vagyok a körülményekhez képest... Itt nagyon rendesek velem az emberek. Cigarettából is már csak napi két-három szálat szívok, de arra szüksége van a szervezetemnek” – mondta el a -nak Jolika néni, aki többször is csúnyán köhögött a beszélgetés alatt.

Az asszonynak azonban még ebben a helyzetben is sokkal nagyobb fájdalma van az egészségi állapotánál: egyre csak a börtönben ülő fiára, Péterre gondol.

Fotó: Ripost

„Ez volt az első karácsonyom nélküle és Pista nélkül. Ki sem engedtek a kórházból, teljesen egyedül voltam... Ez nem is lenne baj, ha tudnám, hogy Petikém jól van, de nem hallok felőle semmit. Az ügyben koronatanú vagyok, ezért nem is tarthatjuk a kapcsolatot, csomagot meg hogyan is tudnék innen bentről küldeni?” – tette fel a kérdést szomorúan az idős szobrászművész.

„Én csak azt szeretném, ha hazatérhetnék az otthonomba. Nem akarok kórházban maradni és azt sem tudnám elviselni, ha szeretetotthonba küldenének. Csak jöjjön haza hozzám Péter, és legyünk újra együtt... ketten. Nagyon sajnálom őt, nem tehet arról, ami történt. Mikor engedik már ki...?” – csuklott el Jolika néni hangja.

Nem tartják a kapcsolatot

Jolika néninek van egy unokája is: Nándor még kamasz és Brüsszelben él az édesanyjával. Az elmúlt hónapokban néhányszor beszélt Jolika nénivel, de az asszony bevallása szerint nem tartják szorosan a kapcsolatot. „Mostanában nem keresett az unokám. Messze van... Voltak konfliktusaink, de nagyon boldog lennék, ha érdeklődne felőlem” – fogalmazott szomorúan az asszony.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?