LELKIZŐ

Drámai utolsó szavak: ezt mondta Pécsi Ildikó, mielőtt álmában elragadta a halál

A Kossuth-díjas színésznő tudatosan készült az elmúlásra, halála előtt mindent elrendezett.
  • Szerző: Enigma

Ahogy arról a már beszámolt, Pécsi Ildikó egyetlen percig sem félt a haláltól. Miután tavaly augusztusban elvesztette imádott férjét, Szűcs Lajost, valahogy köztes állapotba került. Nem igazán tudta, mit szeretne. Vágyott Lajos bácsi után, ugyanakkor azt is gyakran hangoztatta, imádott férje nem szeretné, hogy utána menjen a halálba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Budapest, 2020. február 28. A Magyar Filmakadémia életmûdíjával kitüntetett Pécsi Ildikó színmûvész (j) az elismerés átadásán a Pesti Vigadóban 2020. február 28-án. Mellette Szinetár Miklós rendezõ, forgatókönyvíró. MTI/Szigetváry Zsolt

Fotó:
MTI/Szigetváry Zsolt

Erről Ildikó fogadott fia, L. Péterfi Csaba mesélt a Best magazinnak. Ám miután végérvényesen eldöntötte, hogy soha többé nem lép színpadra, egyre jobban vágyott arra, hogy ismét fogja imádott férje kezét. Onnantól fogva tudatosan készült a halálra, mindent előre elrendezett. Azt is meghatározta, kik mondjanak beszédet a temetésén, melyik vers kerüljön a gyásztáviratra, és hű vizslájának, Prücsinek is keresett egy biztonságos helyet, ahol gondoskodnak róla. Még a családi viszályokat is elsimította, és megírta második titkos végrendeletét, amiben az örökösét is megnevezte.

Így mielőtt december 5-én itthagyta a földi létet, már csak ennyit mondott elhaló hangon: jövök, papa!

És ezzel Lajos bácsi után ment.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?