LELKIZŐ

Megtaláltuk, ez történt Pécsi Ildikó imádott vizslájával

A 80 éves korában elhunyt Pécsi Ildikó még éltében elintézte, hogy vizslája, Prücsi békében és szeretetben tölthesse utolsó éveit. A Ripost megtudta, hogy a 14 éves ebet egy állatszerető hölgy fogadta örökbe, aki így összesen 5 idős vizsláról gondoskodik.
  • Szerző: Doris

Pécsi Ildikó imádott férje elvesztése óta tudatosan készült a halálra, nem félt az elmúlástól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A temetését is a legapróbb részletekig megtervezte: évekkel ezelőtt megváltotta a sírhelyét a máriabesnyői temetőben, utolsó heteiben pedig még azt az Ady Endre-verset is kiválasztotta, ami a gyásztáviraton szerepelt. A december 5-én elhunyt színésznőről köztudott, hogy Drága jó Lajosa és a színpad mellett rajongásig szerette két vizsláját, Angie-t és Prücsit.

A hű ebek a legnehezebb időszakban is mellette álltak. Akkor is, amikor 2017-ben harminc kilót fogyott a menyével, Pártos Csillával való csatározás miatt, és akkor is, amikor korábban elesett és csúnyán beütötte a vállát. Épp ezért jelenthet felfoghatatlan fájdalmat a számára a tudat, hogy egyik vizslája, a 14 éves Angie november végén elpusztult. Békésen elszunnyadt és nem kelt fel többé. így Ildikónak csak egy kutyusa maradt, Prücsi.

Fotó: Ripost

A megtudta, a több mint 14 éves kutyust örökbe fogadta egy állatszerető hölgy.

Prücsi négy másik idős vizslával él most, egy olyan hölggyel, aki kifejezetten azzal foglalkozik, hogy nehéz sorsú vizsláknak nyújt utolsó menedéket. Egy kertes házban laknak, kinti-benti kutyusok, ami azt jelenti, hogy napközben sokat pihennek a kertben, de akkor mennek be, amikor csak szeretnének. Ildikónak nagyon fontos volt, hogy tudja, Prücsi jó helyen lesz, akkor is, amikor ő már nem tud rá vigyázni” – mesélte a -nak L. Péterfi Csaba, Ildikó fogadott fia.

Fotó: Ripost

Csaba azt is elárulta, hogy a gödöllői gyepmesteri telep állatorvosa segített a négylábú elhelyezésében, így sikerült felvenni a kapcsolatot a hölggyel, aki befogadta Prücsit, és mindent megtesz azért, hogy a kutyus utolsó évei békében és szeretetben teljenek.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?