LELKIZŐ

Csodaalmával üzent feleségének a túlvilágról Torgyán József

Torgyán Marika először nem hitt a szemének, amikor meglátta, mi történt a kertben!
  • Szerző: Doris

A 2017 januárjában elhunyt Torgyán József és felesége, Cseh Mária augusztus 22-én ünnepelték volna a 60. házassági évfordulójukat. Az egykori primadonna a Torgyán-villában adott exkluzív interjút a nak, és büszkén mutatta meg a kert ékességét: azt az almafát, amit még a férje ültetett saját kezével, és amin először most termett gyümölcs!

Fotó: Keller Mátyás

 

Marika izgatottan invitált be minket a hatalmas kertbe, a lugason át azonnal egy kicsi fához vezetett az utunk, ami telis-tele volt almával. Ebben még nem lenne semmi különös, csakhogy a fácskán még soha nem termett egy szem gyümölcs sem. Az özvegy szerint valóságos természeti csoda, hogy épp a 60. házassági évfordulóra lett tele almákkal.

„Ezt a fát még Jóska ültette saját kezével, néhány évvel a halála előtt. Mindene volt a kert, egyszerűen imádta. Ezen a fán azonban eddig még soha nem termett gyümölcs, nagyon érdekes, hogy épp most gondolta úgy a természet, hogy megajándékoz ezzel a sok almával. Sajnos ő ezt már nem érhette meg” – merengett Marika, aki ezután a kertből a nappaliba invitált minket, és egy kávé mellett mesélt arról, hogyan tudja feldolgozni férje elvesztését.

„Így, hogy eljött az évforduló napja, még intenzívebben törnek fel belőlem a közös emlékek, emlékszem, amikor megismerkedtünk, egy elég zivataros időszakban, 1956 január 22-én. Épp énekeltem, amikor először meglátott. Ezután egy moziban találkoztunk, teljesen véletlenül. Megfogta a kezem, és soha többé nem eresztette el, igazi lelki társak voltunk, az ilyesmi nagyon ritka! A mai napig nem tudom elfogadni, hogy nincs mellettem, gyakran szólítgatom a lakásban: Jóskám, hol vagy? – mondom fennhangon.„ Az egykori operettprimadonna csak azért tud erős maradni, mert elhatározta: teljesíti férje utolsó kívánságát!

Hogy pontosan mi volt a politikus utolsó óhaja, az kiderül a pénteki lapszámából!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?