LELKIZŐ

A Ripost megtudta, ebben az urnában temetik el Pécsi Ildikó férjét

Csak a legszűkebb család lehet ott, amikor augusztus első hetében végső búcsút vesznek a vasárnap hajnalban elhunyt Szűcs Lajostól. Az olimpiai bajnok labdarúgó felesége, Pécsi Ildikó már évekkel ezelőtt kiváltotta a családi sírhelyet a máriabesnyői temetőben, és bár Szűcs Lajos sosem szeretett beszélni a halálról, mára az is eldőlt, hogy egy különleges urnában temetik el a hamvait.
  • Szerző: Doris

Szűcs Lajos 51 évig élt álomszerű házasságban Pécsi Ildikóval, rajta kívül csak egy nagy szerelme volt: a labdarúgás.

Azt tartották róla, hogy egy kivételes munkabírású, hatalmas lövőerejű játékos, aki a hátvédsorban és a középpályán is megállja a helyét. Nem véletlenül ragasztotta rá évtizedekkel ezelőtt Dunai Antal a Bengáli Tigris becenevet. Az sem véletlen, hogy Lajos nem akarta, hogy imádott neje, Pécsi Ildikó gyengén, meggyötörten lássa a kórházi ágyon, hiszen egy tigris is elbújik, ha valaki sebet ejt rajta.

A hatalmas küzdő hírében álló sportoló pontosan tudta, hogy felesége már évekkel ezelőtt kiváltott egy családi sírhelyet a máriabesnyői temetőben, de a úgy tudja, egyszerűen nem volt hajlandó beszélni az elmúlásról. Méltósággal viselte súlyos betegségét, és még utolsó óráiban is Pécsi Ildikót kímélte. A megtudta, hogy az olimpiai bajnok Lajos bácsi temetésére augusztus első hetében kerül sor, a szertartáson csak a szűk családi kör vehet részt, Lajos bácsit pedig egy egyedülálló, focilabda alakú urnában temetik el!

Fotó: Olvasónk küldte

„A családi sírhely a máriabesnyői temetőben található. A búcsúztatót augusztus első hetében tartjuk, de a rajongók ezen nem vehetnek részt, csak a legközelebbi rokonok. Sikerült egy olyan, focilabda alakú urnát találnunk, ami méltó Lajos bácsi szellemiségéhez és mindahhoz, amit a labdarúgásban elért” – árulta el lapunknak a család egyik távolabbi ismerőse, aki egy fotót is küldött lapunknak.

Azok, akik szeretnék leróni a kegyeletüket a 76 éves korában elhunyt Szűcs Lajos előtt, néhány nappal a temetést megelőzően részt vehetnek egy nagyszabású megemlékezésen, amit információink szerint a Fradi stadionjában tartanak majd.

Hegedűs Gyula mellé temetik Lajos bácsit

A csendes máriabesnyői temető egyik kiemelt részén helyezik majd végső nyugalomra Szűcs Lajost. A család ugyanis azt a sírhelyet vásárolta meg az önkormányzattól, ami az 1931-ben elhunyt színészóriás, Hegedűs Gyula sírhelye mellett található.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?