FÜLES

Elítélték Kökény Attilát: Ezt mondja az énekes

Kökény Attila nem érzi magát bűnösnek és ügyvédje szerint sem követett el bűncselekményt...
  • Szerző:

A népszerű énekes tulajdonképpen fellélegezhet, hiszen a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség nem változtatott a rá elsőfokon tavaly áprilisban kiszabott büntetésen, így „csak” pénzbüntetésre ítélték vesztegetésért. Kökény Attila már akkor elfogadta az 1 milliós bírságot, de az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, és kérte, hogy felfüggesztett börtönbüntetést is szabjanak ki az énekesre, de végül erre nem került sor.

Fotó: Markovics Gábor

Mint ismeretes, Kökény Attilát azzal vádolták meg, hogy 2014-ben Törökországból hazafelé jövet 80 ezer forintot adott társainak, hogy le tudják fizetni Liszt Ferenc repülőtéren a pénzügyőrt, hogy cserébe ne nézzék át a felesége poggyászát. A vád szerint az énekes azt szerette volna, ha a pénzért cserébe a vámosok az úgynevezett „zöld folyosón” engednék át őket anélkül, hogy vámot kelljen fizetnie a behozott hamis ruhák után. Lapunk megkereste az énekest, aki a történtekre egészen másként emlékszik, de már nem háborog, el akarja felejteni az egészet.

„Amikor ez az egész megtörtént, azt gondolták a rendőrök, hogy én török cuccokkal kereskedek itthon, de az igazság az, hogy én soha életemben nem árultam sem ilyesmit, sem mást. Jöttek is keresni a ruhákat, de természetesen nem találtak semmit… Úgy keveredtem a dologba, hogy egy ismerősöm felhívott, van–e még ismeretségem a reptéren, mert a családjával bevásároltak törökben, én pedig segíteni szerettem volna. Gondolom mindenki életszerűtlennek tartja, hogy amikor egy hétvégén tíz fellépésem van, akkor a parkolóban, csomagtartóból árulom a hamis cuccokat!” - mondta keserű nevetéssel az énekes, aki ezután ügyvédjéhez irányított bennünket.

„Attila egy szerencsétlen szituáció miatt keveredett bele ebbe a cselekménysorozatba. Azért vállaltuk a védelmét, mert álláspontunk szerint tettének nem volt büntetőjogi relevanciája. A bíróság már első fokon is ellentétes nézőpontra helyezkedett és Attila már akkor úgy döntött, hogy nem folytatja az ügyet és kész lett volna befizetni a rá kiszabott bírságot. Most, hogy az ítélet jogerőre emelkedett, természetesen napokon belül rendezi majd a számlát”- mondta Kökény Attila ügyvédje, dr. Bölcskei Zsolt.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?