Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.11.23.

Kóbor János könnyek közt mesélte: „Befejezem Tomi dalát...”

Mihály Tamás szombati halálhíre sokkolta Kóbor Jánost, hiszen még azt sem fogta fel egészen, hogy múlt szerdán Benkő László elment.

Kóbor János csak ül és emlékeibe merülve néz maga el, mióta szombat délben megcsörrent a telefonja és megtudta a hírt, hogy Benkő László halála után három nappal, örökre elment az Omega basszusgitárosa, Mihály Tamás is. A legendás zenekar frontembere egyelőre nem tudja, merre tovább…

„Valahogy most nem látom merre vezet tovább az utunk… Csak hallgatom azt a félkész szerzeményt, amit Tomi utoljára itt hagyott nálam. Az Oratóriumhoz írta, de még szeretett volna rajta dolgozni. Szólnak a fantasztikus futamai én pedig nem értem ezt az egészet. Arra gondolok, hogy talán majd egyszer befejezem, ha visszatér belém a lélek. Most nincs erőm a jövőre gondolni...” – kezdte könnyeivel a Ripost-nak Kóbor János, aki az utóbbi napokban rengeteget gondolt azokra az Omega tagokra, akik már nincsenek köztünk.

„Amikor Benkő Laci múlt szerdán meghalt, eszembe jutottak az, amikor Somló Tomi távozott. Őt két héttel később követte Laux Józsi és egy pillanatra átsuhant az agyamon, hogy csak nehogy Mihály Tomival is baj legyen, hiszen tudtam, hogy mostanában már nagyon nem volt jó állapotba. Kicsit olyan, mintha a tragikus történelem most ismételte volna önmagát…” – sóhajtott Kóbor, aki sokáig bízott abban, hogy barátja és zenésztársa győztesen kerülhet ki a betegséggel folytatott harcából, és lesz még alkalmuk egy színpadon állni a koronavírus után.

Budapest, 2005. november 28.
Mihály Tamás basszusgitáros, az Omega együttes tagja.
MTI Fotó: Soós Lajos

„Mihály Tomi évekkel ezelőtt elmondta, hogy beteg és hogy a kisebb koncertekre már nem szeretne velünk utazni. Ugyanakkor abban maradtunk, hogy ha nagy bulink lesz, azon ott áll majd mellettünk a színpadon és persze a hamarosan megjelenő lemezen is velünk dolgozott. Rettenetes érzés, hogy már nem élhette meg a megjelenést, ahogyan Benkő Laci sem” – mondta az Omega frontembere, aki annak örül, hogy a basszusgitáros és közte elsimultak a feszültségek.

„Most csak az vigasztal, hogy Tomi úgy ment el, hogy nem volt harag a szívében. Nem titok, hogy nem mindig értettünk egyet mindenben, de a sok évtizedes közös munka és a barátságunk nem engedte, hogy hosszasan békétlenség legyen közöttünk...” – zárta gondolatait Kóbor János.

Majdnem perre vitték a kenyértörést Mihály Tamás először 2014-ben adott hangot elégedetlenségének, amikor szerinte Kóbor János őt nem vette be az együttes új produkciójába. Majd 2015 tavaszán önszántából nem lépett fel az együttessel, végül pedig megírta könyvét melyben saját szemszögéből mesélte el a legendás banda történetét. Nem sokkal ezután Kóbor János egy interjúban azt nyilatkozta, hogy az Omega Trans and Dance című lemeze hozta a döntő változást a zenekar felállásában, ahol a zenekar basszusgitárosa, Mihály Tamás már nem kapott akkora szerepet. A basszusgitáros akkor a közösségi oldalán reagált az elhangzottakra és perrel fenyegette meg Kóbort. Vérében volt a zene... Mihály Tamás zenész családba született. Édesapja, az operaház vezetője volt, így természetes volt számára, hogy klasszikus zenét tanuljon. A zenei konzervatórium gordonka szakának hallgatója lett, ahol megismerkedett . Beat zenei karrierje a együttesben kezdődött, majd a együttesbe került, ahonnan végül 1967-ben elhívták az Omegába, ahová később az egyik próbára magával vitte Presser Gábort is. Ők voltak az együttes első képzett zenészei, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy a csapat hamar a hazai zenei élvonalba került. Mihály Tamás 1987-ben kapott, 2013-ban pedig is kitüntették. A legendás zenészt az saját halottjának tekinti. Fotó: Sulyok László Benkő Lászlóra emlékezett Leslie Mandoki Benkő László személyében egy nagyon jó embert, kivételes egyéniséget és csodálatos zenészt veszített el a világ – emlékezett a szerdán éjjel elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zenészre, a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. A világhírű magyar zenész elmondta, hogy az Omega együttes billentyűse, zeneszerzője az élet kihívásai dacára mindig meg tudta őrizni mosolygós, szeretetteli, segítőkész természetét. Leslie Mandoki beszélt arról is, hogy amikor az Omegából kivált Presser Gábor és Laux József, mindenki úgy érezte, beleértve a kommunista vezetést is, hogy a zenekarból már nem lehet semmi, pedig ezután virágzott fel tulajdonképpen az együttes. Felidézte, hogy abban az időben csak két olyan magyar zenekar volt, amelyek Nyugaton „labdába tudtak rúgni”: az egyik a , a másik az Omega. Az együttesek túl erőssé váltak ahhoz, hogy a kommunista vezetés eltiporja őket. „Mindig hősnek fogom tartani őket, olyan bátor hősöknek, akik a vasfüggyönyt a keleti oldalról döngették” – hangsúlyozta.  

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb gyanúsítottja van a vörösbáró Varga Zoltánhoz köthető bűnügynek

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

borsonline.hu

Hamarosan indul a forgatás: Stohl Andrást követelik a kommentelők az Ázsia Expressz új évadába – íme a többi favorit

magyarnemzet.hu

„A mozgalmának vége” – baloldali elemző adta meg a kegyelemdöfést Magyar Péternek

ripost.hu

Szórj szódabikarbónát a mosógépbe, eszméletlen lesz a hatás

mandiner.hu

Újabb országok álltak Magyarország mellé az egyik legélesebb európai vitában

origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

travelo.hu

Megújulva nyit szombattól ez a különleges, sós vizű fürdő

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

„Nagy csalódás ért” – Férjet keres magának a TV2 sztárja

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Ha a második világháborúban megőrizzük a szuverenitásunkat, kevesebbet szenvedett volna hazánk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Rúzsa Magdi és Kylie Minouge ugyanolyan ruhában pózol

SZTÁR

Budavári Fülöp szinte mindent megenged a kutyusának

SZTÁR

Gyanús jelek: szövődmények alakultak ki Katalin hercegnénél?

SZTÁR

"Nyafi kukac" - kíméletlen őszinteséggel jellemezte magát Rácz-Gyuricza Dóra

SZTÁR

A TV2 csodás sztárpárjának elváltak útjai

SZTÁR

Forró a lista, ők voltak Katalin hercegné pasijai Vilmos előtt

SZTÁR

Tiszta apja! Kiss Endi le sem tagadhatná 4 hónapos kislányát – Fotó

SZTÁR

Észveszejtően kerek popsit villantott a Dancing with the Stars táncosnője