HŰHA

Törőcsik Mari boldogsága: Megkönnyeztem, amikor értesítettek

Törőcsik Mari szinte szóhoz sem jutott és megkönnyezte, amikor értesítették: idén ő kapja a Kossuth-nagydíjat. A mûvésznő bár személyesen nem tudott részt venni a díjátadó ünnepségen, a Ripostnak sikerült beszélnie vele.
  • Szerző: Ripost

A legmagasabb állami kitüntetésben részesítették március 15-én Törőcsik Marit. 1952 óta mindössze tizenkétszer adták át a Kossuth-nagydíjat, amit idén neki ítéltek oda.

Ezzel Törőcsik Mari az egyik legtöbb elismeréssel rendelkező színművész lett Magyarországon, hiszen a Nemzet Színésze, valamint a Nemzet Művésze című birtokosa, kétszeres Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas, Balázs Béla-díjas érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

A 83 éves művész tegnap nem tudta személyesen átvenni a díjat a Parlamentben, később az otthonában adják majd át neki az elismerést. A %% elérte Törőcsik Marit, aki a könnyeivel küszködve, meghatottan fogadta a gratulációkat. Kiderült, egészségügyi probléma miatt nem vehetett részt az Országházban tartott ünnepségen.

„Most jöttem ki a kórházból, ezért nem tudtam Budapestre menni. Ezt nagyon sajnálom, de mégis óriási örömet érzek, amiért megkaptam ezt a díjat. Megkönnyeztem, amikor értesítettek, azóta is meg vagyok hatódva. Úgy érzem, a Jóisten az ölében tart engem, vigyáz rám” – mondta el a %%-nak Törőcsik Mari, akit boldoggá tesz a tudat, hogy életében minden említésre méltó elismerést megkapott.

Törőcsik Mari nyilatkozatának további részleteit keresd a %% napilap szombati lapszámában!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?