HŰHA

Röhej! Íme a 7 legcikibb mozifilmes baki!

Ponyvaregény, Ben Hur, Micsoda nő, Star Wars...
  • Szerző: KAM

Ki ne szeretné a jó filmeket, kényelmesen, popcornt habzsolva egy moziban vagy akár otthon, a kanapén elterülve?!

Kedvenceinket képesek vagyunk tucatszor is megnézni az évek során, az azonban általában soha nem tűnik fel, ha valami nagyon nincs rendben a felvételeken. 

Egy lovaskocsira szerelt gázpalack, egy majd' bepisilő kisfiú, vagy egy croissant, amely másodpercek alatt változik palacsintává.

Íme, a filmtörténelem legkínosabb bakijai:

1. A Ben Hur közel hatvan évvel ezelőtt, 1959-ben forgott. Az időszámításunk szerint az első évszázadban játszódó történet egyik jelenetében egy katonán egy aranyóra tűnik fel a felvételen. A HD technológia megjelenése óta szakemberek állítják, csak egy karkötő.

2. A Star Wars egyik epizódjában egy rohamosztagosnak a jelmezével gyűlik meg a baja. Egész egyszerűen a folyosón lefejeli a mennyezetet. A producereknek fel sem tűnt, így nem vágták ki.

3. A Micsoda nő!-ben Julia Roberts egy croissant-t majszol reggelire, miközben Richard Gere-rel beszélgetnek. Az ízletes péksüti azonban egyetlen szempillantás alatt palacsintává változik. 

4. Az utolsó szamuráj-ban Tom Cruise azt is megmutatta, nem csak szuperügynökként, pilótaként, szívtipróként képes hitelesen alakítani, lóháton, kosztümben is megállja a helyét. Csak a ló nem nőtt fel hozzá. Figyeljék a barna paci hátsó lábát, és az ott álló katonát. Jujj!

5. A Gladiátor című alkotással Russell Crowe szintet lépett a színészi pályán. Pedig a filmben számos baki éktelenkedik.

A legismertebb talán ez a gázpalack, ami egy felboruló fogat alján válik láthatóvá.

6. Vissza a jövőbe: a legendás búcsújelenetben Michael J. Fox a jelenben áll és épp Dokit, az őrült tudóst hallgatja, mielőtt végleg elköszönnek. Eközben a professzor egyik gyermekére, azaz az őt alakító apró színészre rájött a szükség. Igyekezett is jelezni a stábtagoknak mindezt.

7. A Ponyvaregény Tarantino leghíresebb alkotása. Az egyik legismertebb jelenetét azonban egy pici baki csúfítja el. Jules Winnfield és Vincent Vega, azaz Samuel L. Jackson és John Travolta mögött a falon már az előtt feltűnnek a golyónyomok, hogy meghúzta volna a ravaszt a rájuk tüzelő színész.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?