HŰHA

Megszólalt Istenes László, ezért kellett azonnal kórházba vinni

A tévés sportolás közben sérült meg, de először nem is sejtette, mekkora a baj.
  • Szerző: Ripost

Eleinte idegbecsípődésre gyanakodott az 55 éves műsorvezető, Istenes László, de két hét után kiderült, sokkal nagyobb a baj, mint gondolta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: tv2

A TV2 Mokka műsorvezetője a keresztcsontját törte, miután a focipályán ütközött egy hatalmasat, majd szerencsétlenül ért földet. Az orvosok egy hét kényszerpihenőre ítélték a tévést, de a teljes gyógyulás hat, sőt, akár nyolc hét is lehet.

„Három nap után még csak a csapat masszőréhez fordultam, hiszen a derekamban érzett szúró fájdalom miatt arra gondoltam, csak idegbecsípődésről van szó, amit ki kell mozgatni és majd szépen lassan elmúlik” – mesélte a Blikknek a Szent Imre kórházban lábadozó Istenes, aki a Szentlőrinci Atlétikai Club labdarúgócsapat elnöke és egyben az öregfiúkcsapat támadó középpályása. Elmondása szerint egy két héttel ezelőtti meccsen történhetett a baj, amikor is fájó derékkal hagyta el a pályát. Nem érezte súlyosnak az esés utáni sérülését, ezért a masszőr után a gyógytornászánál kopogtatott. Két kezelésen túl, a makacsul szűnni nem akaró fájdalom miatt Istenes végül úgy döntött, orvossal is megvizsgáltatja magát, hogy végre kiderüljön, mi lehet a baj.

„Miután kibújtam az MRI-gépből, a doktornő rögtön azt kérdezte tőlem, hogy elestem-e. Először nem is értettem, mire gondolhat, mert nem volt traumatikus emlékem egy hatalmas zakózásról, de kiderült, hogy valóban a két héttel ezelőtti földet érés miatt fájhat a derekam. Orvosi kifejezéssel élve egy betörés van a keresztcsontomon, amivel túl sok teendőm nincs, pihennem kell, illetve fájdalomcsillapítót és infúziót kapok. Egy hétig bent is tartanak, hogy biztosra menjenek, tényleg nem terhelem” – részletezte a tévés.

A Mokka népszerű műsorvezetője hat hétig nem emelhet nehezet és kímélnie kell magát, a sportot pedig minimum nyolc hétre elfelejtheti.

„Nehéz ez nekem, aki meglehetősen aktív életet élek, egyszerre négy helyen kell helytállnom. Focizni biztosan nem tudok egy ideig, de hétfőn már adásban leszek a TV2-n, ezt az orvosok engedélyezték. Olyan státuszom van, ami nem engedi meg, hogy betegállományba menjek, most is épp az infúzióra várok, de itt van előttem a laptop, amellyel dolgozom” – árulta el.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?