HŰHA

Megdöbbentő látvány, ezt művelte a család Czeizel sírjával

A szakember is csak vakarta a fejét, amikor meglátta a Ripost által készített képeket.
  • Szerző: Doris

Megdöbbentő látvány fogadta a %%-ot az Óbudai temetőben. Évekig tartó várakozás után ugyanis teljesen elkészült a 2015 augusztusában elhunyt Czeizel Endre síremléke.

A végeredmény azonban egyáltalán nem olyan, mint amilyenre a legtöbben, akár a genetikus tisztelői számítottak. A megkérdezett szakember is csak vakarta a fejét a képek láttán…

A robosztus, minimalista stílusú fekete kocka óriási feltűnést kelt az Óbudai sírkertben. Ottjártunkkor többen is elsétáltak mellette, mindannyian megálltak, csodálkozva méregették, majd összesúgtak: „Ez lenne Czeizel Endre síremléke?” Ez persze nem meglepő, ugyanis a modern emlékhely merőben eltér az összes többi, klasszikus sírtól. Talán ezért tartott közel 3 évig, hogy elkészüljön?

Az biztos, hogy a genetikus fia, Czeizel Gábor már korábban utalt arra, hogy a család egy nem mindennapi sírkővel tiszteleg a professzor emléke előtt.

„Apám azt szerette volna, hogy csak egy kopjafa legyen a sírján, de készül neki sírkő, egy bonyolult technikával, amit az öcsém talált ki” – nyilatkozta korábban az egyik napilapnak Gábor.

Mivel a síremlék első ránézésre sem tűnt egy szokványos gránittömbnek, megkerestünk egy tapasztalt sírkövest, hogy többet is megtudjunk az elkészült sírról. Nos, a képek láttán a szakember is elcsodálkozott, nem is tudott biztosat mondani.

Hogy mit nyilatkozott pontosan, és hogy mit jelképezhet a síremlék tetején található hatalmas X, az mind kiderül a %% keddi számából!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?