HŰHA

Évtizedes titok, világhírű focista szerette Medveczky Ilonát

A Barcelona legendája megkérte a magyar díva kezét.
  • Szerző: sk

Évtizedeken át ostromolta szerelmével Kubala László Medveczky Ilonát – erről a művésznő beszélt a Blikknek.
A budapesti születésű focista Barcelonában lett világsztár, s Spanyolországban került közelebb a kor ünnepelt dívájához is.

„Az 1970-es években ismerkedtünk meg Madridban, ahol egy csodás mérkőzésre vittek ki engem, utána pedig egy partit rendeztek. Ott mutattak be Kubalának, akiről én azt sem tudtam, hogy kicsoda – mesélte a lapnak Medveczky. – Laci szinte azonnal belém szeretett, hatalmas elánnal, elképesztő udvarlásba kezdett. Bármelyik nőt megkaphatta volna, szőke hajával, sármos arcával és tökéletesen kisportolt testével a nők rajongtak érte. Gyönyörű külseje és a behízelgő modora engem is megfogott.”

Fotó: Facebook

A táncművész gyakran látogatta meg Kubalát, aki fizette az utazást és minden jóval elhalmozta imádottját. Ő azonban képtelen volt elkötelezni magát.

„Könyörgött, hogy legyek a felesége. Megkérte a kezem, de nemet mondtam. Édesanyámat kérlelte, majd az akkori páromat is, hogy menjek hozzá, de nem akartam. László számára az élet csak a foci volt, a nők és a mulatozás, én pedig nem erre vágytam. Amikor nemet mondtam, betört a kezével egy üvegajtót.”

Medveczky elmondása szerint Kubala 2002-es haláláig nem mondott le a házasságról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?