LELKIZŐ

Gyászol Medveczky Ilona, a lakásban tartja a hamvakat

A táncművésznő képtelen feldolgozni Muki elvesztését.
  • Szerző: Doris

Idén márciusban pótolhatatlan veszteség érte Medveczky llonát. A táncművésznő elvesztette imádott kiskutyáját, Mukit. A gyász még 78. születésnapját is beárnyékolta. Ilona végül úgy döntött, méltó módon szeretné megőrizni a hűséges kis négylábú emlékét. Elhamvasztatta a kis Muki holttestét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

Medveczky Ilonáról köztudott, hogy rajongásig imádja a kutyáit, évtizedek óta hűséges négylábúival osztja meg a mindennapjait. Nem túlzás, hogy él-hal értük. A táncművésznő egészen idén márciusig 4 eb boldog tulajdonosa volt, ám a hónap elején feldolgozhatatlan tragédia érte. Elvesztette legkisebb kutyáját, Mukit. Először csak azt vette észre, hogy a kis tacskó nem tud felkelni, az orvosnál aztán kiderült, hogy az eb hátsó lábai lebénultak. A rengeteg vizsgálat után az is világossá vált, hogy Ilona bárhogy is szeretné, Mukit nem lehet megmenteni.

„A doktor úr teljesen rám bízta a döntést. Nagyon nehéz volt, de szenvedett Muki, és tudtam, ha önzőségből úgy döntök, hogy hazahozom, akkor azzal neki ártok. Úgy határoztam, hogy fájó szívvel, de elbúcsúzom tőle” – nyilatkozta a művésznő a -nak, nem sokkal a tragédia után.

Fotó: Ripost

 

Azt azonban eddig senki sem tudta, hogy Medveczky úgy döntött: örökre szeretné megőrizni Muki emlékét. Ezért úgy döntött, elhamvasztatja az állatot, a hamvakat pedig egy fehér színű urnába helyezte.

„Éreztem, hogy nem tudnék örökre elköszönni Mukitól. Hiszen nagyon régóta az életem része volt. Imádtam! A hamvait ezért most otthon, a nappalim egyik polcán őrzöm és soha nem válnék meg tőle. Természetesen még most is fáj, hogy a kutyus már nem lehet velem, de így talán könnyebb elfogadnom a dolgot. Rendszeresen meggyújtok egy kis mécsest is az emlékére, és a fotóját is ott őrzöm a hamvak mellett. Úgy tűnik, egyszerűen nem tudom elfelejteni a picikémet” – sóhajtott a -nak Ilona, aki szerint az élet egyszerűen nem állhat meg.

Fotó: RIpost

Még azután sem, hogy augusztus végén súlyos baleset érte. Házimunka közben leesett egy kisszékről, három helyen szenvedett nyílt kéztörést. Mint mondta, volt annyi lélekjelenléte, hogy mentőt hívjon, a kórházban kiderült, hogy műteni kell. Lemezekkel illesztették össze a nyílt töréseket, azóta gyógytornára jár, állapota pedig szépen javul. Három kutyája is bármikor számíthat rá.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?