HŰHA

Botrány, internetes bűnözők támadták meg a magyar sztárokat!

A magyar sztárvilágból rengetegen szereznek azzal extra bevételt, hogy a közösségi oldalaikon megosztanak ilyen vagy olyan reklámokat.
  • Szerző: Ripost

Az utóbbi időben több hazai híresség fiókját is feltörték, hatalmas anyagi kárt okozva ezzel nekik. Összeállításunkban egybegyűjtöttük azokat a magyar hírességeket, akik a közelmúltban hackertámadás áldozatai lettek vagy lehettek volna, ha nem figyelnek oda.

Tápai Szabinának elölről kell kezdenie

A sportoló több cég termékeit is reklámozta az Instagramon, ám  a fiókját egyik napról a másikra letörölték, így fotói és 102 ezres követőtábora egyik percről a másikra odalett.

A legrosszabb az egészben, hogy Szabina információi szerint a képmegosztó oldal adminjai egyetlen kattintással vissza tudnák szerezni letörölt adatait, ám erre valamiért nem hajlandóak.

„A legrosszabb az, hogy nem tudom, hogyan teljesítem a már aláírt reklámszerződéseket. Ám szerencsére olyan cégekkel dolgozom együtt, akik nagyon megértőek, ezért nincs más hátra, minthogy újraépítsem az oldalamat” – mondta el Tápai Szabina.

Kulcsár Edina majdnem áldozatul esett

Edina az Instagramon igencsak népes, 275 ezer fős követőtáborral rendelkezik, így nem meglepő, hogy nap mint nap igyekszik megmutatni a rajongóinak élete fontos pillanatait.

Nem csoda, hogy őt is megkörnyékezték a hackerek, ám a modell nem dőlt be nekik.

„Pár hete kaptam egy emailt, amiben valaki az Instagram adminisztrátorának adta ki magát és azt kérte, hogy biztonsági okokból adjam meg a jelszavamat. Rögtön átláttam a szitán és nem reagáltam az üzenetre, emellett pedig a fiókom védelmét is megerősítettem. Bízom benne, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy biztonságban legyen a profilom” – mondta el a %RIPOST%-nak Edina, aki végtelenül sajnálja azokat, akik nem voltak olyan szerencsések, mint ő.

Debreczeni Zita a pozitív példa

Gianni felesége volt az első hackertámadás elszenvedője. A híresség 2016 nyarán veszítette el 107 ezer fős Instagram-oldalát, miután egy arab férfi ellopta és a saját képére formálta azt.

A modell hiába tett feljelentést a rendőrségen, és az is hiába derült ki, hogy ki a Jordániából származó bitorló, mégsem történt semmi.

Zita kénytelen volt új profilt készíteni, többéves emlékeit pedig elengedni, ennek ellenére azonban pozitív példával szolgálhat a többi híresség számára: új oldalát másfél év alatt olyannyira sikerült újraépítenie, hogy a réginél sokkal több, 113 ezer követőt csábított oda fotóival.

Steiner Kristófot súlyos veszteség érte

Karácsony napján ébredt a rossz hírre az Izraelben élő híresség, miszerint Instagram-oldalát feltörték, tízezer követőjét pedig letörölték az oldaláról. Kristóf a történteket súlyos veszteségként jellemezte, hiszen így az általa közölt üzenetek nem juthattak el elég emberhez.

A híresség azóta 22 ezer követőt gyűjtött az oldalára, amit most már ugyanolyan lelkesedéssel menedzsel, mint a feltörés előtti időkben.

Kiss Ramóna rögtön tudta, hogy nagy a baj

A csinos színésznőt 164 ezer követővel rövidítették meg a virtuális tér bűnözői. Sokakhoz hasonlóan Ramóna is elveszítette a szponzori fotóit, és új oldalt kellett készítenie.

Mivel biztos voltam a jelszavamban, így tudtam, hogy nagy a baj. Egyik percről a másikra tudatosult bennem, hogy feltörték a profilomat és mindent töröltek. Tudom, hogy ez ,,csak" egy internetes felület, de közszereplőként ez egy fontos, hosszú évek munkájával felépített közösségi platform, ahol a több mint 160 ezer követőmmel tudtam kommunikálni” – írta az esetet követően a Facebookon a színésznő, aki már csak abban bízik, hogy idővel új profilja is az előzőhöz hasonló méretű rajongótáborral rendelkezhet majd.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?