Létrehozva: 2021.03.18.

Itt a trükk: így utazza körbe a Földet Barta Sylvia a járványhelyzet alatt

A koronavírus-járvány sajnos mindenkit korlátoz, többek között az utazásban is. Az időjós azonban nem csüggedt, kitalált egy új módszert.

Új módszert talált Barta Sylvia, akinek mindig is fontos volt az egészséges életmód és a sport, és pontosan tisztában van azzal, hogy a koronavírus-járvány miatt nagyon sokaknak nélkülözniük kell a sportolást. És természetesen az ezzel járó endorfint, azaz boldogsághormont is.

Fotó: Instagram

 

A TV2 csinos időjósa évek óta oktatott Zumbát, ami egy Kolumbiából származó, latin ritmusokra épülő tánc, de egyben egy kőkemény fitneszprogram is. Sylvia székhelye egy budapesti klubban volt, de mivel a klub a járvány miatt bezárt, az időjós kénytelen volt kieszelni egy úgy módszert, hogy összehozza a zumbarajongó nőket.

„Hónapok óta nem tudunk csoportos órát tartani a teremben, és sokaknak hiányzik a mozgás. Nem mindenkit kárpótol a séta ahhoz a mozgásformához képest, amit megszokott. Két hete kezdtem el körülbelül az online zumbaórákat, a virtuális térnek pedig bizony megvan az előnye. A világ minden tájáról tudnak hozzám csatlakozni, az egzotikus, sokszor latinos, indiai, afrikai zenék segítségével pedig gyakorlatilag körbeutazzuk a Földet, amire most másként nem is lenne lehetőség. Fontos, hogy a Zumba nem egy sétagalopp, nem egy egyet jobbra, egyet balra tánc, egy 75 perces óra alatt a haladók akár 800-900 kalóriát is elégethetnek, és közben úgy repül az idő, hogy észre sem veszik” – kezdte a Ripost-nak Sylvia, aki szerint manapság a táncra vágyó nők akkor is bajban vannak, ha nincs pandémia.

Úgy tartja ugyanis, hogy a szebbik nem harmincon felüli képviselői már nehezen találják meg azt a szórakozóhelyet, ahol kellemesen tudnak táncolni jó, dallamos zenére, arról nem is beszélve, hogy kevés olyan férfi/férj akad, aki egy kicsit is a parkett ördöge.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Barta Sylvia (@bartasylvia_hivatalos) által megosztott bejegyzés

„A léleknek is nagyon jót tesz a közös tánc, még ha a virtuális térben történik is, különösen ebben a nehéz időszakban. A nők maximálisan meg tudják élni a nőiességüket zumbázás közben, ami most nagyon fontos. Gondoljunk csak bele, nem tudunk felvenni egy elegáns tűsarkút, nem tudjuk kicsípni magunkat, hogy megigyunk egy kávét egy szép, impozáns helyen. Nem beszélve arról, hogy sokszor kacér mozdulatok, csípőtekerések mennyire remekül formálják a testet” – mesélte Sylvi, aki csak remélni meri, hogy idén nyáron már szüksége lesz a nőknek a „beach body”-ra.

Nagyon megszenvedte a koronavírust Barta Sylvia két hónapig volt koronavírusos, a felépülése sajnos igen hosszú időt vett igénybe. Ugyan már elkezdett dolgozni, de hónapokig nem tudta a régi életét élni, a munka után csak arra volt már ereje, hogy otthon pihenjen. Szépen lassan kapott új erőre, a légszomj és a krónikus fáradtság még sokáig kínozta, amit egy ilyen pörgős nőnek, mint ő, nagyon nehéz lelkileg is feldolgoznia. Az időjós tavaly december közepén kezdte azt érezni, hogy visszatér a vitalitása. Nemrég, március elején gondolta már úgy, hogy bele tud vágni újra a zumbába, amit azóta is imád.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, kik építették Magyarország egyetlen piramisát - videó

origo.hu

Döntöttek a Házasság első látásra párjai, hogy együtt folytatják-e

borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

life.hu

Jegygyűrűválasztás: az idei esküvői szezon legtrendibb ékszerei

mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

origo.hu

Már atomfegyvereket telepítenek az oroszok?

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

HŰHA

Újabb álompár van születőben? Nagy Ő Natira hajt a magyar rapper

HŰHA

"Csak dolgozni ne kelljen..." – közel félmilliót keresett egy nap alatt Aurelio

HŰHA

„Hű, de taplón beszél” — új szerelme miatt féltik Berki Mazsit

HŰHA

Megyeri Csillát ágyban hemperegve kapták lencsevégre – Forró fotó

HŰHA

"Brutál szép vagy" – Tóth Andi olyan feszülős nacit vett fel, hogy a látvány mindenkit letaglóz

HŰHA

Házasság első látásra: Petra kitálalt a botoxról és plasztikázásról

HŰHA

"Visszaeső bűnöző vagyok" - szabálysértést követett el a Házasság első látásra Petrája