HŰHA

Ábel Anita köszöni, de nem óhajt benne lenni az új Szomszédokban

A színésznő az egyetlen, aki a régi szereplők közül nem szeretne részt venni a sorozat folytatásában, de megindokolta, miért.
  • Szerző: Ripost

Húsz év után újra beköltözhetnek otthonunkba a Szomszédok. Bujtás János rendező ugyanis a nagy sikerű teleregény folytatására készül. Az egykori szereplők szívesen folytatnák a sikersorozatot, Ábel Anita azonban már most nemet mondott a rendezőnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

Hiába telt el két évtized az utolsó rész óta, még mindig a legnézettebb sorozatok egyike a Szomszédok. A közelmúltban elhunyt Horváth Ádám rendező egykori munkatársa, Bujtás János, most elhatározta, hogy folytatja a teleregényt.

„A Szomszédok a valaha volt legkedveltebb és legnézettebb sorozat. Magyarországon nemcsak az idősek, hanem a fiatalok is ismerik Pásztor Erzsit, vagyis Janka nénit, vagy Trokán Pétert, pontosabban Jánost, az erdészt. Valóságos branddé vált a sorozat, hisz nem tudunk úgy nézelődni a neten, hogy ne lássunk egy-egy szomszédos viccet vagy reklámot” – mondta a Borsnak Bujtás, aki hajdan technikai rendezőként, rendezőként dolgozott Horváth mellett.

Hozzátette, a főbb szereplők közül szinte mindenki vállalná, hogy részt vesz a folytatásban. Talán az egyetlen kivétel Ábel Anita, akit gyerekszínészként Bujtás hozott be a sorozatba.

„Drága János, lehet, nem leszek népszerű, én úgy gondolom, ez a sorozat 99-ben befejeződött. Számomra mindenképp, ez egy kerek történet volt, egy csoda akkor, hogy 13 évig az emberek életében voltunk, és valahol az emberek a mi életünkben! Boldog vagyok, hogy ilyen színész­óriásokat ismerhettem meg, és ha gyerekként akkor nem is tudtam igazán értékelni, most 44 évesen tudom, milyen ajándék volt ez a sorstól! Sok sikert kívánok a folytatáshoz, ha valóban lesz, de ebből a társulatból én 1999-ben kiléptem! Úgy érzem, a tisztesség úgy kívánja, hogy ezt leírjam! Örökké kellemes nosztalgiával fogok ezekre az időkre gondolni! Ölelek mindenkit„ – üzente Bujtásnak a színésznő, akit megkeresett a Bors, de nem fűzött hozzá semmit a soraihoz.

A címzett szerint Anitában okkal maradt tüske. „Ábel Anita a sorozattal nőtt fel, de nem mindig figyeltek rá úgy, ahogy kellett volna. Megértem, ha nem akarja folytatni, hisz nem csak jó emlékek fűzik hozzá” – mondta a lapnak Bujtás.

A többi szereplő azonban szívesen élné tovább gazdagréti életét. ”Örülnék, ha folytatódna, szívesen vállalnám a korábbi szerepem annak ellenére, hogy én ma is megkapom a közönségemtől a szeretetet„ – mondta Pásztor Erzsi, a Szomszédok egykori Janka nénije.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?