FÜLES

Újabb jó hír: Már a pécsi kórházat is elhagyta Demjén Rózsi

A Ripost biztos forrásból értesült a jó hírről, hogy a legendás zenész már nem szorul kórházi kezelésre.
  • Szerző: Buster

Demjén Ferencet szerdán átszállították egy rehabilitációs intézetbe. Lapunk azt is megtudta, hogy Rózsi a körülményekhez képest jól viseli a megpróbáltatásokat és kifejezetten jó hangulatban van. Minden erejével a gyógyulásra koncentrál, amiben egy mozgásszervi és egy neurológus terapeuta is segíti. Egyelőre szigorúan csak a közvetlen családtagok látogathatják, de néhány hét múlva már a barátai is felkereshetik betegágya mellett.

Ugyanakkor a család nyomatékosan kéri a sajtó munkatársait, hogy továbbra se próbálják őt személyesen megkeresni, mert mindenkinek az az érdeke, hogy Rózsi a lehető legnyugodtabb körülmények között koncentrálhasson a felépülésre.

A %% megkeresett egy mozgásterapeutát, aki elárulta, mi vár a zenészre az elkövetkezendő hetekben.

"Egy mozgásszervi rehabilitációt sajnos jelentősen visszaveti, ha a páciens bármilyen okból kénytelen félbehagyni az előirányzott gyakorlatokat.

Az izmok újra „elalszanak”, a kötőszövetek lerövidülnek, ezzel pedig beszűkül az ízületi mozgás.

Ugyanakkor két hét kihagyás még nem okoz visszafordíthatatlan károkat. Az újra kezdett rehabilitáció sikere azon múlik, hogy a páciens mennyire tudja beépíteni az egyénre szabott mozgásterápiát a mindennapjaiba”

- mondta Kékes Balázs mozgásszervi terapeuta.

Ezzel egy időben kezdődött meg a legenda agyérgörcs és mélyaltatás utáni rehabilitációja is, ami vélhetően sokkal gyorsabb lefolyású lesz a mozgásszervinél, hiszen a szakember szerint egy ilyen enyhe agyi trauma után csak nagyon kevés, és nem is erős maradványtünet jelentkezik a pácienseknél.

"Agyérgörcs után a rehabilitációra azért lehet szükség, mert előfordulhatnak enyhébb maradványtünetek, amik a görcs érintette területek függvényében lehetnek felsőmozgásszervi, vagy beszédzavarok. Az első esetben inkább izomgyengeségről beszélhetünk, ami terápiával könnyen helyrehozható, míg a második esetben logopédus segíti a gyógyulást, ami az esetek döntő többségében teljes lesz”

- mondta lapunk kérdésére egy szakorvos.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi menüötletek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?