FÜLES

Újabb csapás: Nagyon rossz hírt kaptak Terry Black gyerekei

A karácsonyt sem tölthetik békében.
  • Szerző: Doris

Megszólalt a Blikknek Árvai Mónika, aki Terry Black halála után hivatalosan is az előadóművész két gyerekének gyámja lett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

Az asszony szerint az életük sajnos csupa idegeskedés, karácsonykor, a szeretet ünnepén sem számíthatnak semmi jóra.

A német áramszolgáltató ugyanis szeptember óta nem küldött a családnak számlát a szerződött fél, Terry Black halála miatt. A héten így kikapcsolják az áramot. 640 euró (211 ezer forint) a tartozás, amit Mónika nem jogosult befizetni, ha telne rá, akkor sem.

„Az ünnepeket áram nélkül töltjük. Főzni, mosni se tudok már a hét végén. Addigra kikapcsolják az áramot” – fakadt ki a lapnak Mónika.

Az asszony többek között emiatt is döntött úgy, hogy Magyarországon lesz a gyámja Fannynak, mert ezt négy hónap alatt Münchenben nem tudták elintézni. Azóta itthon erről már jogerős határozat született. Boldogan költöznének Pécsre, ahol az asszonynak lakása van és beindította a szépségszalonját is, így biztosított lenne a megélhetésük.

„Kénytelen voltam ezt meglépni, hiszen itt egyetlen fillérrel sem járultak hozzá a gyerekek eltartásához. Fizetnem kell a hitelt is, amiből Terryt eltemettük, és csak otthon van munkalehetőségem” – árulta el az asszony. Csakhogy nem költözhetnek haza, amíg a kislány nem fejezi be Németországban az iskola első félévét, és meg nem szüntetik az államilag kirendelt német gyám hatáskörét. Addig letartóztathatnák, ha haza is akarná hozni Fanny-t.

„Igyekszem széppé varázsolni ezt a szomorú karácsonyt a gyerekeknek, küzdök a végsőkig értük, de a német hatóság mindenben megköti a kezem. Hiába lobogtatom a németre lefordított határozatot, hogy a kislány teljes jogú gyámja lettem, ha mégis megpróbálom hazavinni Fannyt karácsonyra engedély nélkül, letartóztathatnak. Viszont arra nem tudtak megoldást találni, hogyan legyen áram a lakásban, hogy itt ünnepelhessünk. Kétségbe vagyok esve, és alig várom, hogy végleg hazaköltözhessünk” – mondta sírva a gyám.

 

És ezeket olvastad már?