FÜLES

Megszólalt egy szakember: Terápiára lenne szüksége Tóth Andinak

A pszichológus szerint az énekesnőre ráférne a kezelés, de előtte még el kellene ismernie: valami baj van.
  • Szerző: Ripost

Egyre durvábban nyilvánul meg közösségi oldalain Tóth Andi, aki sokszor kontrollálatlanul mondja ki, mit is gondol legbelül. Ez legutóbb odáig fajult, hogy már „anyázta” az őt kritizáló követőjét, és büszkén posztolta is a szóváltásukat. A fiatal énekesnő mára magasról tesz a határokra, amivel nemcsak hogy saját karrierjét gáncsolja, de rossz példát mutat az érte rajongó fiataloknak is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tóth Andi úgy érzi, nem értékelték őt eléggé az előző kapcsolataiban

Tóth Andi nagy bajban van a szakember szerint
Fotó: YouTube

A Bors felkeresett egy pszichológust, hogy megtudja, vajon mi dúlhat egy, a nyilvánosság előtt állandóan szitkozódó, 22 éves tehetség lelkében, aki mintha teljesen kifordult volna magából az elmúlt időszakban.

„Alapvetően minden emberre komoly pszichés terhet ró ez az egy éve húzódó járványhelyzet. A bizonytalanság, a szabályok, korlátozások, a félelem akár egészségügyileg, akár anyagilag. Ezek összessége észrevétlenül gyűlik, és feszültséggé alakul, s ez tud agresszióhoz vezetni.

Picit olyanná válik az ember, mint egy kukta: nem tudja kiereszti a gőzt, így nem csökken a belső feszültség, minek hatására szabadjára kerül az agresszió. A káromkodás nem más, mint verbális agresszió, aminek a hátterében az áll, hogy valaki nem tudja szabályozni magát” – kezdte Makai Gábor klinikai szakpszichológus, aki szerint ha valaki elkapja a Covidot, az még rátehet erre egy lapáttal.

Mint kiderült, Tóth Andi is koronavírusos lett nemrég, igaz csak enyhébb tünetekről, orrdugulásról és köhögésről számolt be...

„Ha valaki Coviddal fertőződött lesz – legyen az tünetmentes is akár -, az tovább generálhatja a félelmet, a belső káoszt, és ez még jobban előhozhatja az agressziót” – tette hozzá Makai, akinek véleménye alapján tehát nem kizárt, hogy az énekesnőből a vírus hozza elő a trágárkodó, kontrollálatlan énjét.

A szakember azt is elmondta, hogy szerinte a trollokkal, kritizálókkal való kardoskodás abszolút rossz választás, ugyanis az embernek meg kell tudni húzni a saját határait, és nem felvenni a kesztyűt, ugyanis így csak ringbe kerül, csúnyán kiadja, ami benne van, de mindez kizárólag rövid távon segít.

Makai szerint az első lépés az, ha valaki belátja, hogy problémái vannak, s utána szakemberhez fordul.

„Addig nem lehet mit tenni, amíg valaki tagad, és nem ismeri be magának a viselkedését. Azt, hogy ingerült, hogy türelmetlen, hogy nem vallja be magának, hogy másképpen működik, mint korábban. Ebben a barátok nagy segítségére lehetnek az embernek és tükröt mutathatnak. Ha eljut a belátásig, azután érdemes szakemberhez fordulni és megkezdeni egy terápiát – javasolja a pszichoterapeuta.

Nos, Tóth Andi nagy valószínűséggel még a tagadás fázisában tart, de mivel a napokban barátai is kifakadtak, hogy aggódnak érte, talán elkezdődött a külvilág részéről a görbe tükör mutatása, és ahogy anno, a X-Faktor után, Andi most is belátja, hogy egy szakember és a terápia segíthet rajta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?