FÜLES

„Sokkolt az orvosom„ – nagy segítségre van szüksége Forgács Gábornak

Februárban újra műtőasztalra fekszik Forgács Gábor, aki emiatt kéri az emberek segítségét. A művész az orvosával beszélgetve jött rá, mennyire fontos, hogy egy operáció során elegendő mennyiségű vér álljon rendelkezésre.
  • Szerző: Ripost

Nem túlzás azt állítani, hogy országos méretű megmozdulás lett abból a felhívásból, amit Forgács Gábor színész-humorista napokkal ezelőtt a Facebook-oldalán tett közzé. A művész március végén tudta meg, hogy prosztatarákja van, az állapota pedig olyan rossznak tűnt, hogy azt mondták: fél éve van hátra. Műtéten és kemoterápiás kezelésen is átesett, sőt egy fertőzés miatt kómába került, hajszálnyira volt a haláltól. Az egészségi állapota jelenleg kifejezetten jó, mégis kénytelen a betegség­ről beszélni, hiszen február ele­jén egy komoly helyreállító mű­tét vár rá, amihez rengeteg vér kell.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

„Nem akartam erről nyilatkozni, nem szerettem volna a betegséggel haknizni az újságokban. De látják, mégis erről nyilatkozom most. De nem csak magamért, másokért is teszem. A helyzet az, hogy sokkolt az orvosom, amikor azt mondta, megműt, de ahhoz vért kell szerezzek. Nem is értettem először, hogy mire gondol. Hogy kell nekem vért szereznem? Milyen dolog az, hogy ott tartunk, hogy az operálandónak kell vért szereznie egy műtéthez?„ – mondja a színész a Borsnak, majd így folytatja: „Kevesen járnak véradásra. Pedig bármelyikünkkel előfordulhat egy olyan betegség vagy baleset, amikor az életünk függhet tőle. Én például 21-től 55 éves koromig rendszeres véradó voltam, most mégis abba a helyzetbe kerültem, hogy nekem kell kérnem.”

Fotó: Facebook

Forgács Gábor azt mondja, meghatotta, hogy ilyen sokan jelentkeztek a felhívására.

„El vagyok varázsolva, hogy ilyen nagy lett az érdeklődés az irányított véradásomra, hogy ilyen sokat jönnek és segítenek. Ez fantasztikus dolog! Az a helyzet, hogy országos megmozdulássá növi ki magát a dolog, aminek szívből örülök. Rám február elején egy 2–6 órás be­avatkozás vár, rengeteg vérre lesz szükségem, hosszú műtét lesz. Az irányított váradással, ahová továbbra is várok nagylelkű jelentkezőket, azonban nemcsak nekem segítenek az emberek, hanem sok olyan beteg embernek, akiknek nincsen lehetőségük ilyen nagy tömegekhez szólni. Az ő nevükben is köszönöm annak, aki vért adott.„

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?