FÜLES

„Őfelsége, inkább pihenjen” – II. Erzsébet visszavonulását sürgetik

Sokan vélik úgy, hogy a brit királynőnek teljesen a háttérbe kéne vonulnia, és átadni a trónt Károlynak vagy Vilmosnak.
  • Szerző: The_M

Szinte hétről-hétre egyre több apróbb egészségügyi gondja támad II. Erzsébetnek, de 95 évesen ezek is sokkal nagyobb gondot okoznak, mint egy fiatalabb embernél. A brit uralkodó az elmúlt időszakban több fontos eseményt is kénytelen volt lemondani, és a jelenlegi hátproblémái miatt egy darabig nem is fog rendezvényeken részt venni. Sőt egyes palotai források szerint az illetékesek nem is akarnak semmilyen személyes megjelenést szervezni neki, hogy megkíméljék.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

II. Erzsébet nem akarja abbahagyni a munkát

II. Erzsébet nem akarja abbahagyni a munkát (Fotó: Northfoto)

Azonban sokak szerint ez nem elég, mivel II. Erzsébetnek akkor is napi szinten van kötelezettsége, ha nem megy sehova. Ez pedig túl megterhelő neki, ezért jobban tenné, ha lemondana a trónról. Egykori alkalmazottak, szakújságírók és az angolok egy része is azt tanácsolja, hogy az uralkodó adja át a koronát Károlynak vagy éppen Vilmosnak.

„Őfelsége, inkább pihenjen!” – írta az egyik legismertebb újságíró a Twitteren. Mondván, tett már annyit 1952 óta a birodalomért, hogy most megérdemelje a pihenést, és senki nem vetné a szemére, ha így döntene.

Ám ismerve II. Erzsébet elhivatottságát, ő aligha fogja életében átadni a trónt, hiába tudja, hogy fia vagy unokája kezében jó helyen lenne az ország irányítása, és a nép is elfogadná őket méltó utódként. Ő olyan hivatásként tekint a korona szolgálatára, amit egy életen át kell teljesítenie. Számára a lemondás azt jelentené, hogy cserben hagyta a hazáját, ahogy a nagybátyja, VIII. Eduárd. Valamint csalódást sem akar okozni azoknak a nőknek és lányoknak, akik példaképként tekintenek rá a kitartása és kemény helytállása miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?