FÜLES

„Nem sokat fogjuk látni a királynőt” – palotai bennfentes beszélt II. Erzsébet állapotáról

Ismét egyre többen aggódnak a brit uralkodóért, hiszen újabb egészségügyi probléma lépett fel nála, és ez egyre gyakrabban fordul elő.
  • Szerző: The_M

A néhány héttel ezelőtti rövid kórházi megfigyelése és az orvosai által elrendelt kényszerpihenője után most hétvégén ismét nyilvános rendezvényen vett volna részt II. Erzsébet. Azonban mindössze két órával a vasárnapi háborús megemlékezés előtt a Buckingham-palota bejelentette, hogy az uralkodó a hátfájdalmai miatt nem tudja tiszteletét tenni. De aggodalomra semmi ok, mert nincs komoly baja, csak 95 évesen már egy apróbb panasz is sokkal nehezebben elviselhető.

II. Erzsébet félig-meddig visszavonul

II. Erzsébet félig-meddig visszavonul
Fotó: Northfoto

Ennek ellenére sokan ismét kongatni kezdték a vészharangokat, hiszen egy hónap alatt ez már sokadik megjelenés, amin nem tudott részt venni a királynő az egészségi állapota miatt.

Ezért még Boris Johnson miniszterelnök is megszólalt az ügyben. Elmondta, hogy a néhány nappal azelőtti audiencián nagyon jól volt az uralkodó, nem kell érte aggódni.

Egy palotai bennfentes az egyik brit lapnak szintén azt mondta, hogy korához képest teljesen jó egészségnek örvend II. Erzsébet, de tényleg nem hagyhatják már figyelmen kívül, hogy hány éves. Akármennyire nem akar lassítani a tempón a királynő, az illetékesek feltehetően a jövőben semmilyen nyilvános eseményen nem számolnak vele.

„Nem sokat fogjuk látni a királynőt” – fogalmazott az informátor, aki azt is elmondta, hogy ez nem azt jelenti, hogy teljesen visszavonulna. A Buckingham-palotában és a windsori kastélyban ezentúl is fogad hivatalos látogatókat. Valamint a Covid-járvány miatt bevezetett videós tanácskozásokat is folytatni fogja. De a lehető legkevésbé akarják megterhelni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?