FÜLES

Megtörte a csendet Michael Jackson asszisztense: mindent bevallott

A gyermekmolesztálásról és a botrányos válásról is beszélt.
  • Szerző: Ripost

Alaposan kiteregette a szennyest Michael Jacksonnal kapcsolatban egykori asszisztense, aki egyébként sokkal közelebb állt az énekeshez a legtöbb embernél.

AFP PHOTO / VINCENT AMALVY

Scott Shaffer – aki éveken át dolgozott a pop királyának a '90-es években – olyan dolgokról is vallott, amikről korábban soha senki nem kotyogott ki semmit.

A most 66 éves férfi elárulta: egyszer egy hotelszobában túladagolás-közeli állapotban talált rá Michael Jacksonra, akinek akkor nagy szerencséje volt, hiszen már alig lélegzett. Arról is beszélt, hogy egy mexikói koncertet követően annyira elhatalmasodtak az énekesen a drogproblémái, hogy titokban elvonóra kellett mennie. De Scott Shaffer többek között azt is elmesélte, hogy a Fedex szállított ki az énekesnek több csomagnyi gyógyszert.

Az egykori asszisztens állítása szerint ráadásul Jacko csak egy meghatározott időre engedte meg az első feleségének, Lisa Marie Presley-nek, hogy meglátogassa őt, amikor szintén a drogok miatt siettek vele kórházba, mivel elájult az egyik próbán – írja a The Sun.

„Amikor elkezdett Lisa Marie Presley-vel randizni, én a neverlandi birtokon dolgoztam, ott volt az irodám. Fel-felhozta őt, be is mutatta” – mesélte Scott Shaffer, aki azt állítja: Jacko mindent megtett azért, hogy ők ketten jó barátok legyenek Lisa Marie Presley-vel, aki így mindent az egykori asszisztensre hárított, ha baj volt.

„Michael egyszer elvitt a születésnapomon az Euro Disney-be. Arról, hogy hová megy, hazudott Lisa Marie-nek, aki az igazságról végül a hírekből értesült, Michael ugyanis ezzel a tévébe került. Lisa Marie aztán felhívott, nagyon dühös volt rám. Azt mondta: elfogadja, hogy Michael hazudott neki, de tőlem nem várta volna” – mesélte az egykori asszisztens, aki akkor kénytelen volt azt tenni, amit a főnöke mondott neki.

Az asszisztens továbbá arról is szót ejtett, hogy mi volt az utolsó dolog, amivel Jacko magára haragította az első feleségét: 1995-ben egy forgatás során Michael összeesett, majd kórházba vitték. Az énekes akkor kötötte időhöz felesége látogatási idejét: kevesebb mint egy órát adott neki a vizitre. Lisa Marie Presley-nek nem kellett több, egyből telefonált is az ügyvédnek, hogy bontsák fel a házasságukat.

Scott Shaffer több mint hét éven át dolgozott Michael Jacksonnak, s állítása szerint végig ott volt az énekes mellett, amikor az drogproblémákkal küzdött. Szerinte a sok fájdalomcsillapítótól fajult el Jacko függősége, ami aztán a halálához vezetett. Exkluzív interjújában azonban nem kívánta különösebben kommentálni a Leaving Neverland című dokumentumfilmben is elhangzott, gyermekmolesztálással kapcsolatos dolgokat: csak annyit mondott, Jackónak volt egy rossz oldala is, amit igyekezett elrejteni, ám amivel emberek életét tette tönkre.