FÜLES

Részletek derültek ki a királyi válságtanácsról: Meghant kizárták a családi megbeszélésből

Meghannak végül nem engedték meg, hogy telefonon becsatlakozzon a megbeszélésbe.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn történelmi jelentőségű bejelentést tett II. Erzsébet királynő, aki a válságmegbeszélés után engedélyezte unokájának, Harry hercegnek és feleségének, hogy visszalépnek a királyi család magas rangú tagjaként betöltött szerepüktől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

Az egyeztetésről most több részlet is kiderült. Így például az is, hogy az előzetes tervekkel ellentétben nem engedték meg Meghannak, hogy telefonon csatlakozzon a megbeszéléshez. Ezt azzal magyarázták, hogy féltek, lehallgatnák a vonalat és így a magánbeszélgetés kitudódna.

A tárgyaláson Károly herceg figyelmeztette Harryt, hogy ha a távozás mellett dönt, nem kap többé anyagi támogatást, nem pénzelik az adófizetők az új életstílusát. Mint ahogy fogalmazott: már így is sokba került a népnek, hiszen hatalmas esküvőt tartottak, valamint a Frogmore-házat is átalakíttatták sok angol fontmillióért.

Harry négyszemközt is beszélt a nagymamájával, aki állítólag nem rejtette véka alá, mennyire csalódott benne. Ezen a beszélgetésen Harry állítólag kérte II. Erzsébet királynőt, hogy ne vegye el tőlük a Sussex hercege és hercegnője címet, mivel Meghan márkanévként bejegyeztette a „Sussex Royal” nevet. Viszont ha a címet elveszik tőlük, ezt sem használhatják.

Az alattvalók azonban követelik, hogy fosszák meg őket a rangtól. Ahogy az egyik brit fogalmazott: „ki szeretné, ha a sussexiék neve egy margarinon tűnne fel?”

Egyre többen gondolják úgy, hogy már megtörtént a címfosztás, mivel a királynő a közleményben a keresztnevükön szólította Harryt és Meghant, nem pedig a hivatalos megszólítást használta. Más elemzők szerint azonban ezzel csak azt akarták sugallni, hogy ez most sokkal inkább családi válság, mintsem egy országot érintő kérdés.

És ezeket olvastad már?