FÜLES

Megszületett a megállapodás: Harryék elhagyhatják a királyi családot

II. Erzsébet királynő végül bejelentette: engedi, hogy Harryék a saját útjukat járják.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn összeült a királyi család, hogy megvitassák, hogyan képzeli Harry herceg és Meghan Markle a jövőjét. II. Erzsébet királynő a tárgyalások után áldását adta a hercegnek és feleségének, hogy háttérbe vonuljanak, leadva a királyi család miatti kötelezettségeiket – számol be róla a BBC.

Fotó: AFP

Azt írják a közleményben, hogy jobban örültek volna, ha nem lépnek vissza, de támogatják őket a döntésükben.

Bár jobban örültünk volna, ha maradnak teljes körű, aktív tagjai a királyi családnak, tiszteletben tartjuk és megértjük, hogy szeretnének függetlenebb életet élni családként úgy, hogy továbbra is értékes tagjai maradnak a családunknak.

Felhívják a figyelmet, hogy ezek bonyolult folyamatok, amik időt vesznek majd igénybe, továbbá megerősítették, hogy anyagilag is független lesz a hercegpár. Továbbá biztosították őket, hogy amíg elintéznek minden ehhez szükséges dolgot, addig Harryék nyugodtan élhetnek Anglia és Kanada között ingázva.

Nyilvánvalóvá tették, hogy nem tartanak igényt az adófizetők pénzére a további életük során. Ezek bonyolult dolgok a családunknak, a megoldásuk nem egyszerű, és tovább dolgozunk azon, hogy pontot tegyünk a végére az elkövetkező napokban.

Van egy igen kényes pont azonban, amit csak sejteni lehet. A közleményben II. Erzsébet királynő ugyanis a keresztnevükön, Harrynek és Meghannak hívja a hercegi párt. Ez pedig akár arra is utalhat, hogy nem tarthatták meg a sussexi hercegi címet. (Harry a születési rangját megtarthatja, de a Sussex hercege és hercegnéje cím adományozott.)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?