FÜLES

Már nem haragszik Nagy Feró, 30 év után bocsátott meg Vikidálnak

A Beatrice frontembere már nem neheztel a kollégájára. Túl vannak azon az időszakon, hogy ferde szemmel nézzenek egymásra.
  • Szerző: Ripost

Különös helyzet állt elő a június 16-i Szabadságkoncert kapcsán. Az esemény házigazdája Nagy Feró lesz, akinek ebben a szerepében többek között azt a Vikidál Gyulát kell felkonferálnia, aki a pártállam időszakában, 1981 és 1986 között Dalos fedőnéven jelentéseket adott az állambiztonságnak többek között róla és más zenekarokról is.

Úgy tűnik, a Beatrice frontembere már nem neheztel a kollégájára, mert mint a Blikknek elmondta, túl vannak azon az időszakon, hogy ferde szemmel nézzenek egymásra.

"Eltelt harminc év a rendszerváltás óta, és ennek a koncertnek is arról kell szólnia, hogy ezt megünnepeljük. Örüljünk annak, hogy szabadon élhetünk és dönthetünk a saját sorsunkról. Ebbe pedig nem fér bele, hogy haragudjunk egymásra. Öreg vagyok én már ahhoz, hogy ilyenekkel foglalkozzak! Elévültek a régi dolgok, és én is elengedtem ezeket a sérelmeket" - jelentette ki Nagy Feró, aki hozzátette: megbeszélték a dolgaikat Vikidállal.

"Leültünk, beszélgettünk, és megittuk azt, amit erre meg kellett inni. Ráadásul azt gondolom, senkinek nem tiszte a másik életét megítélni, az egy olyan világ volt, ahol meg lehetett embereket vezetni. Szemrehányással semmire sem megyünk, hiszen nem mi voltunk abban az adott helyzetben, nem nekünk kellett dönteni így vagy úgy" – magyarázta Feró, aki tudja, sokan hiszik azt, hogy ők nem beszélnek egymással, de ez nem így van.

A vasárnapi ingyenes koncerten Nagy Feró és Vikidál Gyula mellett tucatnyi zenekar vagy előadó is fellép majd, hogy a rendszerváltást ünnepelje a Hősök terén. Többek között ott lesz a KFT, a Republic, Keresztes Ildikó, Varga Miklós, Vastag Csaba, Vincze Lilla és a Piramis-évek is, Révész Sándorral, illetve Závodi Jánossal kiegészülve.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?