FÜLES

Kényszerleszállást hajtott végre II. Erzsébet királynő helikoptere

A Sikorsky S-76-os a Balmoral felé tartott, de a jelentések szerint néhány perccel a felszállás után vissza kellett térnie a Newcastle-i repülőtérre.
  • Szerző: Ripost

II. Erzsébet királynő 5 millió fontot érő (kb. 2 milliárd forint) helikopterének egy műszaki hiba miatt kényszerleszállást kellett végrehajtani.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Sikorsky S-76-os a Balmoral felé haladt szerdán, néhány perccel a felszállás után azonban vissza kellett térnie a Newcastle-i repülőtérre. A gép állítólag azért tartott a skót felföldön lévő kastélyhoz, hogy felvegye a 71 éves Annát.

II. Erzsébet

II. Erzsébet
Fotó: Northfoto

Egy bennfentes elmondta, hogy a pilóták azonnal félbeszakították az utat, hogy biztonságon le tudjanak szállni.

„A helikopteren nem tartózkodott a királyi család egyetlen tagja sem. Szerencsére bőven volt idő alternatív utazási lehetőséget találni” – mondta az informátor, aki arról is tájékoztatott, hogy 24 órával később még mindig szerelők dolgoztak a gépen.

Anna hercegnőnek lett volna szüksége egy helikopterre, hogy részt vegyen három kötelezettségén az Argyll és Bute tanács területén található Obanbanban, de az incidenst követően sikerült másik repülőgépet találnia.

A Buckingham-palota nem kívánt nyilatkozni az eset kapcsán – írja a Mirror.

II. Erzsébet királynő egyébként a nyári vakációját jelenleg is a Balmoralban tölti, ahol családjával pihenhet, lovagolhat, sétáltathatja a kutyákat és grillezhet.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ropogtatnivalók, melyeket szétkapkod a család
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?