FÜLES

Itt kezdte újra Vajna Timi, férje nyomdokaiba léphet

Andy Vajna özvegye szintén filmekkel akar foglalkozni, új életét pedig Los Angelesben kezdte el.
  • Szerző: Ripost

Úgy tűnik, közel egy évvel szeretett férje, Andy Vajna halála után új életcélokat talált magának özvegye, Vajna Tímea. A januárban elhunyt férjéről még mindig könnyek között emlékező 36 éves Timi jelenleg férje filmes relikviát bocsátja aukcióra, és az abból befolyt pénz nagy részét jótékony célokra fordítja. A marketinges végzettségű özvegy az évek során rengeteg filmes fogást, trükköt lesett el producer férjétől, akinek olyan filmeket köszönhet a szakma, mint például a Rambo, az Evita vagy a Szabadság, szerelem. Tímea tehetségére az elmúlt években Vajna kollégái is felfigyeltek, sőt maga Andy is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

„Nagyon sokat adott a véleményemre, rengeteg forgatókönyvvel és filmtervvel kapcsolatban kérte ki a véleményemet, néztük át együtt, ötleteltünk. Az együtt töltött évek alatt nagyon sokat tanultam tőle, és ezt most szeretném kamatoztatni. Számos forgatókönyvötlet van az asztalomon, sokat még maga Andy hagyott hátra, nem beszélve a szívügyeként számon tartott Hunyadi-filmről, amit nagyon szeretett volna megcsinálni, így az sem elképzelhetetlen, hogy a nyomába lépjek és kipróbáljam magam producerként is” – mondta a Borsnak Vajna Tímea, aki jelenleg Los Angelesben tartózkodik, és olyan sztárok társaságában építi a kapcsolatait, mint Jennifer Lopez vagy a nagy sikerű Hihetetlen című sorozat sztárja, Kaitlyn Dever.

Ahogy néhai férje, Timi sem csak a hollywoodi filmes szakmában szeretne ér­vényesülni, hanem a hazai filmesekre is gondol. Első, konzulensi munkájában Aspy Tom A pillanat című filmjének igyekszik reklámot csinálni a tengerentúlon. A nullaköltségvetésű filmnek minden esélye megvan a sikerre, ugyanis a decemberi International Golden Film Awardon három jelölést is szerzett a legjobb film, legjobb női főszereplő és a legjobb feltörekvő színésznő kategóriában.

„A díjátadóig és az után is Tímea minden követ meg fog mozgatni, hogy a Tomhoz hasonló tehetségeknek minél nagyobb bemutatkozási felületet biztosítson az álomgyárban és ahogy Andy Vajna is tette, öregbítse világszerte a magyar filmek hírnevét” – mondta a Borsnak az özvegy sajtósa, Baranyi Rozália.

Tímea decemberben egy rövid időre visszatér Budapestre, de utána januárban egy évre biztosan elhagyja az országot: új lakást keres, és távol a rosszakaróitól újraépíti az életét a festői szépségű Los Angelesben, és reméli, hogy férje tragikus halála után újra megtalálja a boldogságot.

„Úgy érzem, környezetváltozás kell. Amerikában új életet kezdhetek, miközben Andyt örökre megőrzöm a szívemben” – mondta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?