FÜLES

A koronavírus-járvány a brit királyi család életét is felborítja

A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések az uralkodócsalád életét is megváltoztatják.
  • Szerző: Ripost

Bár elterjedt a hír, hogy II. Erzsébet királynő önkéntes karanténba vonul a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt, ezt cáfolta a palota. Azt azonban elismerték, hogy „tanulmányozzák, milyen hatása lehet a járványnak a királyi család munkájára”, valamint, hogy milyen eseményeket kellene lemondaniuk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

A járvány lassítása érdekében az Egyesült Királyságban is azt kérte a miniszterelnök, Boris Johnson a britektől, hogy a 70 éven felüliek kerüljék a társas érintkezést, ne menjenek közösségbe. A koronavírus ugyanis az idősebb korosztály számára kifejezetten veszélyes.

Ha ezt az ajánlást betartaná a királyi család, elég sokan önkéntes karanténba kellene hogy vonuljanak. A királynő már 93 éves, de fia, Károly herceg is már 71, Károly felesége, Camilla pedig 72. De a királyi család „dolgozó” tagjai közé tartozik a királynő unokatestvére, Richárd gloucesteri herceg, aki 74 éves, Eduárd kenti herceg 84 éves, Alexandra hercegnő pedig 84 éves.

Bár nem vonulnak vissza a munkától, a járvány azért az ő programjaikat is átírta. II. Erzsébet királynő a héten ellátogatott volna Cheshire-be és Camdenbe, de végül ezeket a vírusra való tekintettel lemondták. Károly herceg és Camilla hercegné programjai is megváltoztak. A házaspár idén tavasszal Bosznia-Hercegovinába, Jordániába és Ciprusra is elutaztak volna hivatalos kötelezettségeik miatt, végül ezeket az utakat elhalasztották.

Ha a koronavírus-helyzet nem javul, akkor várhatóan a májusra és júniusra tűzött nagyszabású kerti partikat is le kell mondania a királynőnek, de az Erzsébet 94. és Fülöp 99. születésnapját megünneplő fogadásokat is lehet, hogy elhalasztják. Az uralkodónő április 21-én, férje június 10-én ünnepli születésnapját. De a királynő unokájának, Beatrix hercegnőnek az esküvője is veszélybe került.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?