FÜLES

Elképesztő, berepülhetett a Sziget Fesztiválra Varga Viktor

Egyre népszerûbbek hazánkban is a drónokkal készített felvételek, hiszen manapság már bárki néhány tízezer forintért megvásárolhatja magának az eszközt. Használatukra azonban komoly szabályozás vonatkozik, több feltételnek is meg kell felelnie annak, aki drónnal szeretne Magyarországon repülni.
  • Szerző: ripost

Varga Viktor elsősorban hobbiból vásárolt magának drónt. Bár még csak pár napja próbálgatja az eszközt, közösségi oldalán minden felvételt megmutat a rajongóinak. Többek között a budapesti napfelkeltéről készített eddig videót a Szabadság hídnál, de a Sziget Fesztivál szombati napjára is berepülhetett. Az énekes szerint a mai technikának köszönhetően minden engedélye megvan ahhoz, hogy a város felett repüljön.

"Engedély nélkül ma már nem is lehet repülni, olyan rendszerek vannak, amelyek egyből beazonosítanak. Ráadásul Magyarországon  zónák szerint van lehetőség drónnal repülni, ahová külön be kell regisztrálnod magad, különben a gép fel sem tud szállni" - kezdte lapunknak az énekes, aki arra is kitért, hogy a biztonság számára a legfontosabb, erre külön ügyelt, mikor kiválasztotta a drónt.

Az egyszerű, olcsóbb eszközök balesetveszélyesek, egy ilyen drónnal, mint az enyém szinte lehetetlen lezuhanni a szenzorok miatt, alig lehet nekimenni valaminek.

Szerintem elég fejlett a technika ahhoz, hogy el tudjuk kerülni a baleseteket. Korábban vettem egy alacsonyabb kategóriába tartózó drónt, fél percig repültem és össze is tört" - szögezte le Viktor, aki szombat este a gépével  75 ezer fős tömeg felett repülhetett a Szigeten, és készített lenyűgöző felvételeket.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?