FÜLES

Borzalmas hírt kaptak Terry Black gyerekei: tömegsírba helyezhetik apjukat

Kiderült, komoly anyagi gondokkal küzdött Terry Black, nem tudják kifizetni sem a lakbért, sem a temetést.
  • Szerző: Ripost

Éppen csak nagykorú lett a szeptember közepén elhunyt Terry Black fia, Dani, máris hatalmas adósság szakadt a nyakába. A váratlanul meghalt művész komoly lakbértartozást halmozott fel, ráadásul gyermekei a temetési költségekre sem voltak felkészülve. Nem is beszélve arról, hogy Terry teste hetek óta abban a kórházban pihen, ahol elhunyt, és ez szintén pénzbe kerül.

A fiatalembert és húgát, a 14 éves Fannyt lelkileg kikészíti a tudat, hogy ha nem siet valaki a segítségükre, közös sírba kerülhet az az ember, aki kicsi koruktól nevelte őket.

„Pénteken kaptuk meg azt a levelet, amelyben tájékoztat a kórház, hogy haladéktalanul temessük el aput, vagy intézik a köztemetést, ami azt jelenti, hogy egy tömegsírba kerülhet” – mesélte remegő hangon a Blikknek Dani.

Persze, ez nem azt jelenti, mint például a második világháború idején, hanem a szertartás költségeit állni képtelenek egy parcellában, közös sírokban nyugszanak. A kamasz fiú a levelet olvasva azonnal hívta a kórházat, ahol újabb rossz hírt kapott: már a holttest „túltárolási” díja is ketyeg, október 4-étől napi 150 eurót (körülbelül 48 ezer forintot) is kell fizetnie Terry Black földi maradványai után, ami jelenleg mintegy 200 ezer forintnál tart. A gyerekek és gyámjuk egyelőre nem tudják, miből teremtik elő a szükséges pénzt.

„Fanny még nem fogja fel, mekkora bajban vagyunk, hogy az apja 10 ezer eurós lakbértartozása miatt a hó végén el kell hagynunk a lakást. De talán jobb is így, Dani viszont pontosan tudja, hogy utcára kerülnek, az apjuk pedig egy közös sírba” – mondta szomorúan a Blikknek Árvai Mónika, akire Terry Black a gyermekeit bízta.

Az asszony vállalta is a gyámságukat, és mindent feladott Svájcban, hogy velük lehessen.

„A szomszédok, akik az első napokban kölcsönadtak, meg vannak döbbenve, amiért eddig egyetlen fillér gyorssegélyt sem kaptunk. Az itteni gyámhatóság embere is csak faggat, hogy mennyi pénzem van” – teszi hozzá kétségbeesetten Mónika, aki ügyvédet fogadna, aki a két árva érdekeit képviseli.

Titkolta, hogy csak ennivalóra jut

A három hete elhunyt előadóművész, Terry Black mindenki, még a gyerekei előtt is titkolta, hogy nehéz anyagi helyzetbe jutott az utóbbi két év betegeskedése és a műtétek sorozata miatt.

„Kiderült, hogy éppen csak ennivalóra jutott, a lakbérre, a számlák kifizetésére már nem. Fannynak például nem volt meleg kabátja, elég fehérneműje, ahogy Daninak is rengeteg ruhát kellett venni” – meséli Mónika.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?