FÜLES

Mélységesen felháborító: ennyiért árulják a neten az elhunyt Balázs Fecó lemezét

Máris beindult a nyerészkedés?
  • Szerző: Doris

Sajnos gyakran előfordul, hogy egy-egy legendás magyar híresség halála után felbukkannak olyan hirdetők, akik a művész személyes tárgyait, relikviáit eladva próbálnak pénzhez jutni. Szeretnénk azt mondani, hogy tavaly november 26-án elhunyt Balázs Fecó esetében más a helyzet, de sajnos nem így van.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


Fotó: Czimbal Gyula / MTI

A olvasója az egyik internetes áruházban bukkant rá arra a hirdetésre, amiben 159 999 forintért árulják a Korál néhai énekesének Kőfalak című aranyalbumát, plusz további két kiadványt. Sőt, hogy egész pontosak legyünk, ez a tetemes összeg csak a legkisebb ajánlható ár, a lemezek ugyanis kalapács alá kerültek, a licit március 14-ig tart, igaz, még egyetlen ajánlat sem érkezett.

„Nagy tisztelője voltam Balázs Fecónak, mélyen lesújtott a halálhíre, de természetesen nem ezért böngésztem a Vaterát. Gyerekülést akartam venni jó áron, amikor teljesen véletlenül rábukkantam a hirdetésre. Megmondom őszintén, felháborodtam. Távol áll tőlem az ítélkezés, de úgy vélem, ez nyerészkedésnek minősül. Az album ugyanis bőven Fecó halála után került fel az online piactérre, mintha valaki azért remélne nagyobb összeget az albumért, mert a legenda már nincs köztünk. Persze az is lehet, hogy tévedek, de sajnos sok etikátlan dolgot láttam már” – bosszankodott teljes joggal a -nak olvasónk, Emília.

Mélységesen felháborító: ennyiért árulják a neten az elhunyt Balázs Fecó lemezét

Fotó: Vatera

 

Sajnos nem Balázs Fecó az egyetlen, akinek a halálából hasznot akarnak húzni a neten. Sas József, a néhai kabarékirály 1984-es, Sas-Taps címet viselő bakelitlemezét is árulják a virtuális térben. Ezzel persze nem is lenne semmi baj, de a hirdető 25 ezer forintot kér a 37 éves korongért, a hirdetés ráadásul Sas temetésének napján került fel az internetre, 48 perccel azután, hogy a szertartás elkezdődött.

„Megmondom őszintén, elkerekedett a szemem a hirdetés láttán. Tudom, hogy Sas József nagy nevettető volt, a kabaré kiemelkedő egyénisége. Azonban azt, hogy pont a temetésének a napján hirdetik meg a 37 évvel ezelőtti bakelit lemezét, 25 ezer forintért, nem tartom túlságosan tisztességesnek. Sőt, továbbmegyek, nyerészkedésnek tartom” – fakadt ki akkor egy másik olvasónk, Andrea.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?