FÜLES

Áll a bál a Szilágyi családban: egy családi ereklye miatt támadtak Lópici Gáspár unokájára

Rég nem látott családi kincs került Szilágyi István unokájához.
  • Szerző: Ripost

Újabb viszály alakult ki Szilágyi István unokája, Szilágyi Nándi és nagymamája, Jolika néni segítői között. Egy rég nem látott családi örökség került ugyanis Nándi birtokába, amit a segítők is kerestek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szilágyi István (Fotó: Bors)

Nándi nem számíthat nagy örökségre nagyapja után, talán ezért is különösen értékes az a Biblia, amely apáról fiúra szállt a családban.

A családi Biblia története nem hétköznapi, ugyanis már a színész dédnagyapjának is megvolt, ám pár éve a fia, Péter odaadta egy ismerősének, akitől cserébe egy láncfűrészt kapott. Kalandos úton később a Biblia visszajutott Szilágyiékhoz, Péter pedig utána a család egyik barátjára bízta a könyvet, mondván, bármi is történjen vele, az Nándit illeti.

Ez okozta a konfliktust, ugyanis nemrégiben a színész özvegye, a szobrászművész Humenyánszky Jolán keresni kezdte a könyvet, hogy közelgő kiállításán bemutassák, esetleg elárverezzék.

Amikor kiderült, hogy a könyv Nándihoz került, az özvegy segítője minősíthetetlen stílusban, fenyegetően lépett fel azzal szemben, aki korábban őrizte a családi kincset. Nándi értetlenül áll a történtek előtt, viszálykodás helyett nyugalmat szeretne.

„Emlékszem, papa nagyon sokat olvasott belőle, mesélte nekem a történeteket. Nemcsak a Bibliából, hanem arról is, hogy a családunk melyik tagja mikor és hogyan kapta meg” – emlékezett Nándi.

„Mindig azt mondta nekem, hogy apa után én öröklöm majd, és ha eljön az idő, akkor tovább kell adnom. Nem gondoltam volna, hogy ilyen fiatalon kerül hozzám a Biblia, de én vagyok az egyetlen Szilágyi, akinél lehet a Biblia” – mondta a fiatal fiú a Blikknek.

Semmi pénzért nem válnék meg a könyvtől. Ez maradt nekem papa után, és az egész család tudta, hogy ő ezt nekem szánta. Az anyaginál sokkal fontosabb a Biblia eszmei értéke, ezért is örülök, hogy már nálam van.

Már elkezdtem tanulmányozni, nézegetni, sajnos, igen rossz állapotban van. El is kell vinnem könyvkötő szakemberhez, hogy ne romoljon tovább az állapota” – tette hozzá Nándi, aki a korlátozások ellenére is szeretne sűrűbben hazajárni, hogy megnézze, jól van-e a nagymamája.

És ezeket olvastad már?