FÜLES

Adásonként ennyiért szakértettek a zsűritagok A Dalban!

A Ripost megszerezte A Dal zsûritagjainak szerződését, melyből kiderül, mekkora összegért vállalta a négy ítész a szereplést a hat élő adásból álló produkcióban!

Teljesen kicserélt zsűrivel és átalakított formában jelentkezett az MTVA nemrég befejeződött produkciója, A Dal. Az új formátum jól vizsgázott, a hat élő adásból álló show alapvetően pozitív kritikákat kapott. Sokan voltak kíváncsiak arra, hogy az új négyes - Zséda, Frenreisz Károly, Pierrot és Both Miklós - milyen feltételekkel "szakértett" a műsorban, mely arról döntött, ki képviselheti hazánkat az idei, stockholmi Eurovíziós Dalfesztiválon. Főleg persze, hogy mennyiért?

Nos, a %% által megszerzett szerződésekből feketén-fehéren kiderül az összeg, mely - bár zsűritagonként kicsit változó - átlagosan 400.000 Ft, adásonként.

A szerződés feltételeiről sikerült szóra bírnunk az egyik zsűritagot, Pierrot-t, aki a következőket mondta:

„Ez egy egyszerű szakértői díj, amit a szakmai véleményünkért kaptunk. Igaz, hogy mindezt a tévé képernyőjén tettük, de ez teljesen más típusú munka volt, mint a kereskedelmi csatornák tehetségkutatóiban. Itt szigorú szakmai szempontok alapján véleményt formáltunk, és nem azért ültünk ott, hogy a show részei legyünk.”

A fizetés, amit a munkánkért kaptunk, egyáltalán nem kiemelkedő juttatás. Ennek az összegnek a többszöröse is szóba került, amikor kereskedelmi tévék hívtak zsűritagnak.

A kiderült összeg tehát ismert, azt pedig, hogy a zsűritagok "megérték-e a pénzüket", innentől minden néző maga eldöntheti!

És ezeket olvastad már?