FÜLES

A Família Kft. legendás nagypapája: „Arra vágyom, hogy végre berúghassak”

Nem épült még fel teljesen a koronavírus után a 93 éves színművész. Baranyi László mindennapjait egyensúlyzavar és fülzúgás nehezíti meg, most hízókúrán van, hogy visszaszedje hirtelen leszaladt súlyát.
  • Szerző: Ripost

A Família Kft. legendás nagypapája, Baranyi László az év elején kapta el a koronavírust. A 93 éves színművész január második hetében vette észre: valami nincs rendben. Gyanúja nem csalt, a tesztje pozitív eredményt mutatott. Ka­ranténba kényszerült, azonban állapota súlyosbodott, így azonnal kórházba szállították. Hetek óta otthon lábadozik, de még mindig nem nyerte vissza a régi egészségét.

A Família Kft. legendás nagypapája

Még nem nyerte vissza teljes egészségét

„Reggelente többet köhécselek a kelleténél, valami irritálja a garatomat. Zavar, hogy a fülem is pattog, és az egyensúlyérzékem sincs rendben, a kórházban csak tapogatózva tudtam közlekedni. Most még a járványhelyzet miatt nem merek visszamenni az orvoshoz, várok vele, de egy kivizsgálást majd szeretnék” – mondta a Borsnak a színművész.

Laci bácsi tizenkét kilót fogyott, most hízókúrán van, valamennyit már sikerült is visszahízni, de nem elégedett. „A karom olyan vékony, mint 17 éves koromban. Próbálom visszanyerni az erőmet, esténként a szobában gyalogolok, mert az utcára sem teszem ki a lábam. Mellette kétkilós, homokkal teli zsákkal gyúrok, később négy-öt kilós vasalóra cserélem. Csak nem akar elengedni a vírus, de lábra kell állnom. Engem is megérintett a halál szele. A kórházi ágyamon, miközben a zsinórok lógtak ki belőlem, egy film pörgött le a szemem előtt, és hogy az agyamat is frissen tartsam, belefogtam a megírásába, és már a forgatókönyv egyharmadánál tartok” – mesélte Baranyi László, aki 17 évesen csinálta végig Budapest ostromát.

A Família Kft. legendás nagypapája

A Família Kft. MTI Fotó: Arnold Éva

„A kitörés előtti fázisát akarom megörökíteni. Egy kis történetet szőttem még hozzá, a rendszerváltás után találkoznak a háborúban részt vevő hős fiatalok, kinek hogyan alakult a sorsa. Deák Kristóf rendezőnek meséltem róla, nagyon tetszett neki, azt mondta, van esély rá, hogy filmet csinálunk be­lőle. A gyerekkorukat fekete-fehérben, a későbbi éveket pedig színesben láthatná a közönség” – mondta büszkén a színész. Laci bácsi szerencsére a jókedvét nem veszítette el, lapunkkal azt is megosztotta a tőle megszokott humorral, ha minden újra a régi lesz, mit fog bepótolni.

„Elsőként szeretnék berúgni, és elénekelni, hogy „Ezt is megúsztam”. De ami sokkal fontosabb, az egész nyarat az unokámmal akarom tölteni. Ehhez még lábra kell állnom, mindent megteszek érte. Vérrögök maradtak a tüdőmben, gyógyszereket szedek, de talán jó úton haladok.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?