SZTÁRDZSÚSZ

Falun találta meg a boldogságát Bódi Sylvi: nem vágyik már a pörgős életre

A modell megtanulta élvezni a csendet és a nyugalmat, az elmúlt hetekben pedig háztáji munkákat végzett.
  • Szerző: ripost

Élete egyik legboldogabb és legnyugodtabb időszakát éli Bódi Sylvi. A modell a koronavírus miatt hónapokkal ezelőtt hazatért Magyarországra, és rögtön vidékre utazott, ahol rengeteget változott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A korábban sokat bulizó, drága ruhákban pózoló Sylvi az elmúlt években egyébként is megváltozott: természetközeli életmódot él már, nem érdekli a talmi csillogás, és minderre még inkább ráerősített a karantén időszaka.

Fotó: Szabolcs László

„Gondolkoztam. Sokat gondolkoztam. Elhúztam vidékre és élvezem a lassú életet. Rengeteg időt töltöttem a kertben. Nem napozással, hanem kerti munkával. Elültettem kb. 200 db növényt, ástam, kapáltam, gereblyéztem. A vízhólyagot nem visszatartó erőként éltem meg, hanem büszkeséggel viseltem. Nem bírja a paraszt a szántást... Sebaj, majd belejön! Megtanultam jól szőlőt metszeni. Beszereztem gombazsákot és termesztek magamnak laskagombát. Felfedeztem,hogy engem milyen boldogsággal tölt el, ha a földdel és növényekkel foglalkozom. Ez most az új “óceánom”. Ebben bontakozik ki a természetközeli énem” – fogalmazott az Instagramon közzétett bejegyzésében Sylvi.

Sokan kérdeztétek mit csináltam a karantén ideje alatt. Vegyük elöbb sorba azt,amit nem csináltam: Nem paráztam,nem rettegtem. Nem néztem híreket. Nagyon keveset posztoltam.Kimondottan jót tett a közérzetemnek,hogy minimálisra csökkentettem a közösségi médián töltött időt. Annyira keveset lógtam a telefonomon,hogy biztosan tudom, hogy nekem nem kell az 5G,de a sehány G se igazán...Komolyan megfordult a fejemben az is,hogy a mobilomtól is megszabadulnék... Nem raktároztam be lisztből,cukorból. Helyette inkább a fehérjepor,vitamin és táplálékkiegészítő készleteimet töltöttem fel. Nem agonizáltam azon,hogy “Jajj mikor utazhatok megint”.Utaztam már eddigi életem során bőven eleget.Jó itthon. Amit viszont csináltam: Gondolkoztam.Sokat gondolkoztam. Elhúztam vidékre és élvezem a lassú életet. Rengeteg időt töltöttem a kertben.Nem napozással,hanem kertimunkával. Elültettem kb.200db növényt,ástam, kapáltam,gereblyéztem.A vízhólyagot nem visszatartó erőként éltem meg,hanem büszkeséggel viseltem.Nem bírja a paraszt a szántást...Sebaj, majd belejön! Megtanultam jól szőlőt metszeni. Beszereztem gombazsákot és termesztek magamnak laskagombát. Felfedeztem,hogy engem milyen boldogsággal tölt el,ha a földdel és növényekkel foglakozom.Ez most az új “óceánom”.Ebben bontakozik ki a természetközeli énem.Ráadásul biztonságot ad számomra,hogy képes vagyok megtermelni magamnak azokat az alapanyagokat,amikkel önmagamat táplálom.Így nem függök boltok nyitvatartásától sem és pontosan tudom mi kerül a szervezetembe. Új célokat tűztem ki.A teljesség igénye nélkül néhány:veteményes kialakítása,saját tyúkjaim lesznek,elmélyülök a zöldség-gyümölcs termesztésszel kapcsolatos ismeretekben,igyekszem minél többet megtudni a témáról. Tisztáztam magamban az alábbiak fogalmát:vágyak és szükségletek.Inkább az utóbbira koncentráltam.Mindannyiunkat túlontúl a vágyaink vezéreltek az elmúlt időben és ez nem biztos,hogy helyes út... Sokat olvastam. Megfigyeltem magamon,hogy mennyivel kiegyensúlyozottabb,boldogabb vagyok vidéken.Hozzám az egyszerü,falusi élet közelebb áll,mint a pörgös fővárosi.Itt könnyebb megtalálni önmagamat és a tisztább környezetben a lelkem és a gondolataim is kitisztulnak... 💛

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?